18.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – ΠεριφέρειαΑρνητική η θέση του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαυρίου, στην πρόταση απαγόρευσης της θήρας...

Αρνητική η θέση του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαυρίου, στην πρόταση απαγόρευσης της θήρας σε μεγάλες περιοχές του νομού Αττικής

Ημερομηνία:

Ως Κυνηγετικός Σύλλογος Λαυρίου και εκπροσωπώντας 800 μέλη και τις οικογένειες  τους δηλώνουμε αντίθετοι στην πρόταση απαγόρευση της θήρας  σε πολύ  μεγάλες εκτάσεις στο Ν. Αττικής.

Δεν συμφωνούμε, γιατί η μελέτη έχει συνταχθεί μέσα σ ’ένα γραφείο αγνοώντας παντελώς την πραγματικότητα στο πεδίο. Με βιβλιογραφία προερχόμενη από αντικυνηγετικές ομάδες που την καθιερώσανε μόνη τους χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση .

Χαρακτηριστικά αναφερόμαστε στο Σούνιο – Χάρακας που προτείνετε απαγόρευση θήρας για να προστατευτεί το ΦΡΥΓΑΝΟΤΣΙΧΛΟΝΟ και η ΛΙΟΣΤΡΙΤΣΙΔΑ γιατί απειλούνται από το κυνήγι .

Αν είχατε επισπεφτεί έστω και στο ελάχιστο αυτές τις περιοχές και είχατε αντικειμενικότητα η πρόταση θα ήταν τελείως διαφορετική προς όφελος της πανίδας, της χλωρίδας και γενικότερα της πατρίδας μας.

Τα συγκεκριμένα είδη έρχονται την άνοιξη και φεύγουν τέλος καλοκαιριού. Το κυνήγι αρχίζει 20 Αυγούστου, και  κατά την διάρκεια της  παρουσία τους  το κυνήγι είναι κλειστό. Πως λοιπόν επικαλείστε ότι απειλούνται από το κυνήγι;

Με τις καρακάξες και τα κορακοειδή έχετε δει το τι συμβαίνει;  Που δεν έχουν αφήσει μικροπούλι και αυγά στις φωλιές, ακόμα και στις δεκαοχτούρες.

Έχουνε εξαφανίσει μέχρι  και τα ερπετά, και εσείς προτείνετε επέκταση των περιοχών NATURA και απαγόρευση του κυνηγιού.

Θα είσαστε η αιτία να εξαφανιστεί ότι μικροπούλι υπάρχει.

Τ’ αγριογούρουνα που τα τελευταία χρόνια κατακλύζουν τις περιοχές μας το γνωρίζετε; Όταν σκάβουν  και τουμπάρουν τις πέτρες ξέρετε τι τρώνε? «γιατί η τροφή σ’ εμάς είναι περιορισμένη» σαλιγκάρια και βολβούς.

Το σαλιγκάρι το εξαφανίζουν.

Ο βολβός είναι η βασική τροφή του λαγού και της πέρδικας, σε λίγο θα έχουμε μείωση και σε αυτά τα είδη.

Άρα με την επέκταση των περιοχών NATURA που προτείνετε και την απαγόρευση του κυνηγιού δημιουργείτε άλλα προβλήματα.

Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις αναγνωρίζοντας τη σημασία και αναγκαιότητα της  προστασίας του περιβάλλοντος και της άγριας πανίδας εφαρμόζουν μέτρα διαχείρισης και προστασίας των βιοτόπων και της άγριας πανίδας. Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις διαθέτουν σήμερα τον μοναδικό ίσως, και οπωσδήποτε τον πλέον οργανωμένο μηχανισμό φύλαξης της άγριας πανίδας, την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, η δράση της οποίας έχει σημαντικότατα αποτελέσματα στην προστασία της άγριας πανίδας. Οι κυνηγοί δεν είναι αντίθετοι με την θεσμοθέτηση περιοχών προστασίας, διότι έχουν αυτονόητα έντονο ενδιαφέρον για την διαχείριση, βελτίωση και αποκατάσταση των βιοτόπων, καθώς και για τη φύλαξή τους. Δεν μπορούν όμως να αποδεχθούν νέες πρόσθετες απαγορεύσεις που επιχειρούνται αυθαίρετα και αναιτιολόγητα.

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img