18.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – ΠεριφέρειαΣτο ¨Δίκτυο Ζωής¨ και η Κερατέα. Τοποθετήθηκε ο πρώτος απινιδωτής στην πόλη...

Στο ¨Δίκτυο Ζωής¨ και η Κερατέα. Τοποθετήθηκε ο πρώτος απινιδωτής στην πόλη με πρωτοβουλία επιχειρηματία.  

Ημερομηνία:

Η ανακοίνωση του Δικτύου Ζωής για την σημαντική πρωτοβουλία που στοχεύει στην άμεση επέμβαση για τη διάσωση συνανθρώπων μας σε ξαφνικό κίνδυνο ζωής.

 

«Την Παρασκευή τοποθετήσαμε τον  Πρώτο Δημόσιο Απινιδωτή στην Κερατέα!

Ο Κωνσταντίνος Κουτούπης, καταστηματάρχης που δραστηριοποιείται στην περιοχή, ενημερώθηκε για τις δράσης μας, έμαθε για την σπουδαιότητα της ύπαρξης απινιδωτών, διαθεσίμων στο ευρύ κοινό και αποφάσισε να στηρίξει την ανάπτυξη του #Δικτύου_Ζωής #AED_Network_Keratea !

Έτσι λοιπόν έκανε το πρώτο βήμα. Πίστεψε! Είχε το όραμα, ήρθε σε επικοινωνία μαζί μας και τοποθέτησε στο κατάστημα του τον κουμπαρά μας, ώστε με κάθε κούρεμα να πλησιάζουμε πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου!

Ο Ανδρέας Μπιλιώνας, επιχειρηματίας της Κερατέας ήρθε για να βοηθήσει καθοριστικά με την χορηγία του, στην επιτάχυνση και υλοποίηση της προσπάθειας!

Οι δύο φίλοι μας όμως, δεν έμειναν μόνο στην τοποθέτηση!

Οι δύο δωρητές εκπαιδεύτηκαν και πιστοποιήθηκαν στην ΚΑΡΠΑ με χρήση Απινιδωτή και παρέσυραν και άλλους συντοπίτες τους σε αυτή την εκπαίδευση!

Παρακολούθησαν το σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης Ζωής-BLS και ένιωσαν την σπουδαιότητα του να γνωρίζεις πως να υπερασπίζεσαι την ζωή ενός ανθρώπου που κινδυνεύει να την χάσει από Αιφνίδια Καρδιακή Ανακοπή.

Ευχαριστούμε θερμά τον Konstantinos Koutoupis, ιδιοκτήτη Gus hair salon – koutoupis Konstantinos και τον Andreas Bilionas για την ευγενική τους δωρεά για την κοινωνία της Κερατέας!

Απο την πλευρά μας, παραχωρήθηκε η βάση τοποθέτησης του κυτίου του απινιδωτή η σήμανση, η συναρμολόγηση/συνδεσμολογία και η τοποθέτηση.

Ο απινιδωτής τοποθετήθηκε στην Πλατεία Κερατέας, δίπλα στην προτομή του Θεμιστοκλή, και πλέον έχει ενταχθεί στο #ΔίκτυοΖωής που αναπτύσσουμε στα όρια του Δήμου Λαυρεωτικής.

Το GPS εξυπηρετεί δύο σκοπούς, αφενός ο ένας για να εντοπίζει το σημείο που θα μετακινηθεί ώστε να ξέρουμε που να προστρέξουμε για να συνδράμουμε βοηθητικά σε ένα περιστατικό, ενώ σε περίπτωση κλοπής, που το απευχόμαστε, να προστρέξουμε για την επανάκτηση του.

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Δημήτρης Λουκάς και τον #Κωνσταντίνος_Λουκάς για την αδειοδότηση τοποθέτησης του απινιδωτή.

Έχοντας στο πλευρό μας την MATS advertising και την εταιρεία #FARAD SA που νοιάζονται και υποστηρίζουν από την αρχή και αφιλοκερδώς το φιλανθρωπικό μας έργο, μας δώρισαν αντίστοιχα, την μεταλλική ενημερωτική πινακίδα, την τοποθέτηση του πακέτου και την custom κατασκευή της βάσης τοποθέτησης του κυτίου και τους ευχαριστούμε θερμά για αυτό!

Ευχαριστούμε τον φίλο ηλεκτρονικό @ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ που πραγματοποίησε αφιλοκερδώς την τοποθέτηση του GPS και την @Easy Systems για την γεναιόδωρη έκπτωση στην συσκευή και το λογισμικό επιτήρησης!

Συνεχίζοντας την ανάπτυξη #ΔίκτυοΖωής με την δημιουργία εκπαιδευμένων συνανθρώπων μας και την ανάπτυξη δικτύου απινιδωτών θα πρέπει να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στον οργανισμό KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές και τον πρόεδρο του Anastasis Stefanakis την για την υπέροχη συνεργασία που έχουμε, την υποστήριξη του και την διάθεση προς σε εμάς, της εφαρμογής του Εθνικού Χάρτη Απινιδωτών!

Και αυτός ο απινιδωτής είναι πλέον περιουσιακό στοιχείο όλων μας και για αυτό πρέπει να τον προσέχουμε και να τον διαφυλάττουμε.

Εμείς ως #Safer_Life_Greece, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση τις δράσεις μας, εκπαιδεύοντας #χέρια_να_σώζουν_ζωές και αναπτύσσοντας το #δίκτυο_απινιδωτών ώστε να μετατρέπουμε μέρα με τη μέρα τον τόπο που ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, σε ένα ασφαλέστερο μέρος για να ζείς και σε ένα ασφαλέστερο μέρος για να επισκεφτείς!

Με την υποστήριξη και την συμμετοχή σας στις δράσεις και τις εκπαιδεύσεις μας μπορούμε να κάνουμε πολλά!

Αν θέλετε να υποστηρίξετε την ανάπτυξη του #Δικτύου_Ζωής, μπορείτε να το κάνετε με το να εγγραφείτε μέλος στον Safer Life Greece κάνοντας κλικ στο link

https://tinyurl.com/muhx65nb

Με την εγγραφή σας, εξασφαλίζετε έκπτωση 15% σε ένα από τα σεμινάρια μας, BLS – πιστοποιημένα απο τον ERC – European Resuscitation Council (Ευρωπαικό Συμβούλιο Αναζωογόνησης) ή STOP the BLEED (American College of Surgeons) και ταυτόχρονα στηρίζετε τις δράσεις μας!

Κάθε συνδρομή συγκεντρώνεται με στόχο την αγορά απινιδωτών και την τοποθέτηση τους σε καίρια σημεία στον Δήμο Σαρωνικού!

Με την βοήθεια σας, θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε το #AED_Network – #Δίκτυο_Απινιδωτών και να κάνουμε τον Δήμο μας ένα ασφαλέστερο μέρος για να ζούμε!

Ευχαριστούμε που είστε μαζί μας!

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img