18.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – ΠεριφέρειαΣτο Λαύριο η ¨Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του...

Στο Λαύριο η ¨Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και της Πρόληψης αυτού¨

Ημερομηνία:

“Εκδήλωση στις 9 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και της Πρόληψης αυτού.”

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2015, η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. καθιέρωσε την 9η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και της Πρόληψης αυτού.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος, η Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων, η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος και η Αρμενική Νεολαία Ελλάδος τιμούν την επέτειο της 9ης Δεκεμβρίου με γνώμονα την ευαισθητοποίηση όλων στο ζήτημα αυτό, έχοντας στόχο όχι μόνον την ιστορική και ηθική δικαίωση των γενοκτονηθέντων προγόνων μας, αλλά και την αποτροπή επανάληψης παρόμοιων γεγονότων στο μέλλον.

Για τον σκοπό αυτό διοργανώνουν κοινή εκδήλωση το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 19.00 στο Επισκοπείο Λαυρίου (Κεντρική Πλατεία Λαυρίου), με ομιλητή τον Δρ. Κυριάκο Α. Κενεβέζο τέως Πρέσβη Κύπρου και πρώην Υπουργό Παιδείας Κύπρου. Η εκδήλωση τίθεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Λαυρεωτικής και της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχη εκδήλωση διοργανώνεται από τη Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και την Αρμενική Νεολαία Ελλάδος στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στις 17.30 με ομιλητή τον κ. Νικόλαο Μιχαηλίδη, Δρ. Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Πρίνστον.

Xορηγός ζωντανής μετάδοσης η εταιρεία Livemedia.

Σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!

 

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img