17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚοινωνία – ΈγκλημαΣφίγγει ο κλοιός γύρω από τον καθοδηγητή των επεισοδίων – Συνεχίζει να...

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον καθοδηγητή των επεισοδίων – Συνεχίζει να δίνει μάχη ο αστυνομικός

Ημερομηνία:

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον καθοδηγητή και τα υπόλοιπα άτομα που συμμετείχαν στα θλιβερά επεισόδια. Παράλληλα αναμένονται και τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια. Η απόφαση τη κυβέρνησης είναι να ανοίξει ο φάκελος οπαδικής βίας και διαφθοράς στον αθλητισμό και να φτάσει μέχρι και την εποχή της δολοφονίας Φιλόπουλου το 2007. Για το λόγο αυτό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού θα προσκομίσουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και νέο πακέτο στοιχείων και ντοκουμέντων.

Η κυβέρνηση ζητά από την Δικαιοσύνη να ερευνήσει αν στον χώρο δρουν εγκληματικές οργανώσεις. Σύμφωνες με πληροφορίες τα στοιχεία που κατέθεσαν χθες οι δυο υπουργοί στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου – από την οποία ζήτησαν την αναβάθμιση της ποινικής έρευνας με ενοποίηση υποθέσεων (κατά το μοντέλο της έρευνας για τη «Χρυσή Αυγή») – αφορούν σε 200 πρόσωπα.
Πρόκειται για «σκληρούς» χούλιγκαν από όλη τη χώρα, από διάφορες ομάδες, οι οποίοι είναι γνωστοί στις Αρχές και εμπλέκονται σε αιματηρά περιστατικά του τελευταίου έτους, όπως βομβιστικές επιθέσεις σε διαιτητές και χτυπήματα κατά αστυνομικών.
«Τα στοιχεία που προσκομίσαμε θα βοηθήσουν σε μία κατεύθυνση για να αντιμετωπίσουμε τις αγέλες των χούλιγκαν και όσους τους ανέχονται ή τους υποκινούν» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Μπαίνει το στοιχείο της εγκληματικής οργάνωσης» δήλωσε από την πλευρά του και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης «Το αποδεικνύουν τα στοιχεία. Συνδυαζόμενα με όλα αυτά τα θλιβερά γεγονότα πρέπει να συσχετιστούν, να αναδειχτούν και να αναβαθμιστούν» πρόσθεσε.
«Στην εγκληματική οργάνωση υπάρχουν τα μέλη που διευθύνουν και υπάρχουν και τα υπόλοιπα μέλη. Την ορίζει πάρα πολύ απλά και ξεκάθαρα ο Ποινικός Κώδικας. Χρειάζεται δομή, ιεραρχία και ένας συγκεκριμένος αριθμός ατόμων. Και δεν είναι μόνο η έκφανση αυτής της παραβατικότητας η βία. Είναι οι χρηματοδοτήσεις. Είναι άλλες ενδεχόμενες παράνομες πράξεις που γίνονται… Μιλάμε για πολύ πιθανή – το ξαναλέω, δεν είμαι δικαστής – ύπαρξη εγκληματικών οργανώσεων και για εμένα το νούμερο ένα είναι αυτό» δήλωσε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στον ΣΚΑΪ.

Η κατάσταση του αστυνομικού που δέχτηκε ναυτική φωτοβολίδα παραμένει κρίσιμη και χθες Τρίτη (12.12.2023) οι γιατροί αναγκάστηκαν να του ακρωτηριάσουν το αριστερό του πόδι φοβούμενοι σηπτικό επεισόδιο, αλλά και το ενδεχόμενοι μιας ενδονοσοκομειακής λοίμωξης από το σημείο του τραύματος.

Οι γιατροί περιμένουν να περάσει ένα χρονικό διάστημα και αυτό που είναι σημαντικό είναι να δουν κατά πόσο ο εγκέφαλος έχει υποστεί αναστρέψιμες ή μη βλάβες.

Οι αστυνομικοί «ξεσκονίζουν» τα βίντεο από την επίθεση και θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου η ταυτοποίηση και άλλων προσώπων που είχαν ρόλο και εμπλοκή στα επεισόδια. Στο κάδρο βρίσκεται ο άνθρωπος που έφερε στο γήπεδο τα πολεμοφόδια προκειμένου να γίνουν τα επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένονται τα αποτελέσματα από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, τα οποία κρίνονται σημαντικά για την έρευνα. Παράλληλα περιμένουν και τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια που αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img