16.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑπόψεις«Στοπ σε όλα τα πρωταθλήματα, χθες‼!» Του Θοδωρή Γιάνναρου

«Στοπ σε όλα τα πρωταθλήματα, χθες‼!» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ημερομηνία:

Η Ελληνική Κοινωνία πάσχει σοβαρά και είναι καιρός να προχωρήσει η “θεραπεία” με όποιο κόστος και με γρήγορους ρυθμούς…

Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να πηγαίνουν στο γήπεδο για να απολαύσουν έναν αθλητικό αγώνα και να φοβούνται για τη ζωή τους ή στην χειρότερη και απευκταία περίπτωση, να μην γυρίζουν στην οικογένειά τους! Είναι ανήθικο να στέλνεις αστυνομικούς υπαλλήλους να κάνουν τη δουλειά τους εμποδίζοντας δια της παρουσία τους τα όποια έκτροπα, που δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν στο σπίτι τους…

Μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν οι θάνατοι πολιτών και αστυνομικών από “οπαδούς” ομάδων, υπό την κάλυψη κάποιων αθλητικών Α.Ε. που συγκαλύπτουν, υποθάλπουν, υποστηρίζουν, ακόμα και μισθοδοτούν αγέλες αλητήριων χούλιγκανς με ζωώδη ένστικτα. Τελευταίο περιστατικό ήταν αυτό με τον βαρύτατο τραυματισμό του νεαρού αστυνομικό στου Ρέντη, στον αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, ο οποίος βρίσκονταν εκεί, κάνοντας απλά τη δουλειά του, για να βγάλει το πενιχρό του μεροκάματο και τώρα πρέπει να παλέψει με τον Χάρο

Παρ’ όλο που ο Ελληνικός Αθλητισμός, αποτελεί προϊόν πολιτισμού έχει καταντήσει άυλη γιάφκα εγκληματιών και βρωμερών ανθρώπινων αποβλήτων, που μέσω του αυτοαποκαλούμενου ελληνικού Αθλητισμού, εκδηλώνουν τα πλέον απάνθρωπα και δολοφονικά τους ένστικτα…

Πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα εις βάρος του κυκλώματος που δημιουργεί τη βία των γηπέδων, άλλως η κυβέρνηση θα είναι συνυπεύθυνη… και το εννοώ Μήπως βιώνουμε έναν ύπουλο και στοχευμένο αθλητικό “πόλεμο” με θύματα, που τραυματίζονται από μαχαίρια, δρεπάνια. αξίνες και ρόπαλα ή ακόμα και από εκτοξεύσεις φονικών βλημάτων…  και δεν το ξέρουμε !!

Ας πάρουν μαθήματα από το ποδόσφαιρο της Αγγλίας επί Θάτσερ, η οποία κατάφερε να το εξυγιάνει γεγονός που έμελλε να γίνει ένα από τα σημαντικότερα μέρη της πολιτικής κληρονομίας που άφησε πίσω της…  Συνήθιζε να πηγαίνει σε γήπεδα, όταν υπήρχε κάποιος σημαντικός αγώνας, παρ’ ότι όπως ήταν γνωστό, δεν πολυσυμπαθούσε το άθλημα-ποδόσφαιρο. Επί Θάτσερ, το αγγλικό ποδόσφαιρο μεταμορφώθηκε σε άθλημα σε κατά κάποιον τρόπο κοσμοπολίτικο περιβάλλον… Όλα αυτά που υπάρχουν σήμερα στο αγγλικό ποδόσφαιρο οφείλονται κυρίως στις θαραλέες αποφάσεις που πήρε η Μάργκαρετ Θάτσερ τη δεκαετία του 80’.

Μετά τα θλιβερά γεγονότα του Χέιζελ των Βρυβελλών στις 29 Μαίου 1985, η Αγγλίδα πρωθυπουργός πήρε τις αποφάσεις της μέσα από την “αίθουσα πολέμου” που εν ριπή οφθαλμού έστησε και στην οποία είχε την προεδρία! Για την Μάργκαρετ Θάτσερ, το ποδόσφαιρο ήταν πλέον θέμα όχι μόνον  “νόμου και τάξης”, αλλά κυρίως θέμα “ασφάλειας” των πολιτών της Αγγλίας!

Λίγες ώρες μετά την τραγωδία του Χέιζελ στις Βρυξέλλες, η Θάτσερ έδωσε συνέντευξη τύπου στην Downing Street 10, προκειμένου να δηλώσει, πως θα ξεριζώσει τον χουλιγκανισμό από το Ηνωμένο Βασίλειο και ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω, όσα οικονομικά συμφέροντα και αν θίξει…

Η κυβέρνηση Θάτσερ αρχικά εφάρμοσε μια πολιτική που έγινε ευρέως γνωστή ως “σύστημα μελών”, που απαιτούσε από τους οπαδούς να διαθέτουν κάρτες μέλους για τους αγώνες, ελέγχοντας ουσιαστικά την προσέλευση πιθανών ταραχοποιών στοιχείων. Η πολιτική αυτή της Θάτσερ αποσκοπούσε στον εντοπισμό και στην απομόνωση γνωστών ταραχοποιών από το ευρύτερο κοινό των γνήσιων φιλάθλων… στη συνέχεια απείλησε με οριστικό λουκέτο σε συλλόγους που δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν να ελέγξουν τους οπαδούς τους.

Η Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν έξαλλη και κάποια στιγμή αποφάσισε να εξαντλήσει την αυστηρότητα της προτείνοντας τιμωρία αποκλεισμού πέντε ετών για κάθε αγγλική ομάδα από κάθε διοργάνωση της UEFΑ καθώς και τα επιπλέον μέτρα που ήδη προαναφέρθηκαν, προκειμένου να εκριζώσει κάθε μορφή χουλιγκανισμού στην Αγγλία, με την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να επικυρώνει όλες τις εισηγήσεις της!

Είμαστε υποχρεωμένοι να εξαλείψουμε τον χουλιγκανισμό και να ξαναπεράσουμε την Μάγχη, για να παίξουμε σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μόνο αν και όταν τελειώσουμε με την αλητεία του χουλιγκανισμού, είχε δηλώσει η θυμωμένη αλλά και αποφασισμένη Μάργκαρετ Θάτσερ. Από την συγκεκριμένη αυτή απόφαση δεν εξαιρέθηκε ούτε καν η εθνική ομάδα της Αγγλίας!

Δυστυχώς όμως τα σοβαρά προβλήματα συνεχίστηκαν! Το 1989 ακολούθησε νέα τραγωδία στο “Χίλσμπορο” αυτή τη φορά στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, με επίσης πολλά θύματα!

Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι…. 

Αποτέλεσμα του νέου αυτού ποδοσφαιρικού εγκλήματος, ήταν να ενταθούν σημαντικά τα μέτρα και η κυβέρνηση να προχωρήσει τότε σε ριζικές αλλαγές προκειμένου να εξαλειφθούν ανάλογα φαινόμενα. Οι χούλιγκανς πλέον απειλούνταν με εξαιρετικά βαριές ποινές – εξοντωτικές θα ‘λεγε κανείς, με την ανακαίνιση των περισσότερων σταδίων να κρίνεται αναγκαία και επιτακτική!. 

Οι έλεγχοι της αστυνομίας έγιναν αποτελεσματικότεροι, σκληρότεροι και κατά πολύ συχνότεροι σε σχέση με το παρελθόν…

Οι ομάδες χούλιγκανς που έχουν καταστεί ο φόβος και ο τρόμος των πραγματικών φιλάθλων αλλά και της ίδιας της πολιτείας και οι οποίοι εκπροσωπούσαν τους αγγλικούς συλλόγους σχεδόν σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες ευνουχίστηκαν και δεν μπορούσαν πλέον να δρουν ανεξέλεγκτα και κατά το δοκούν.

Η αλήθεια όμως είναι πως απαιτήθηκε  να θυσιαστούν εκατόμβες αθώων ανθρώπων, προκειμένου να δεήσει και η σιδηρά κυρία, Μάργκαρετ Θάτσερ, να προχωρήσει σε αυστηρότερα και σίγουρα ριζοσπαστικότερα μέτρα και να τα εφαρμόσει!

Στη δική μας Μπανανία όμως -εν έτει 2024, τα πράγματα στον αθλητισμό και τη βία που τον συνοδεύει δεν έχουν ακόμα’ αλλάξει… και πως ν’ αλλάξουν με Αυγενάκηδες στα πηδάλια του υφυπουργείου; Ας ελπίσουμε, ο νέος υφυπουργός να καταφέρει κάποια πράγματα, αλλά για να τα καταφέρει πρέπει να σπάσει σκληρά αυγά, κάτι που με κάνει να κρατώ μικροσκοπικό καλάθι, παρ’ όλο που πραγματικά  του εύχομαι να τα καταφέρει…

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

“Σχολικός εκφοβισμός και παιδική εγκληματικότητα!” Του Θοδωρή Γιάνναρου

“Ε!… δεν τρέχει και τίποτα: κάτι πιτσιρικάδες πλάκωσαν στο...

«Τελικά, το αγκάθι θα γίνει τριαντάφυλλο;» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως τα τελευταία 40...

«Οι ψυχές ζητούν δικαίωση, ενώ η αλήθεια μπαζώνεται» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ναι, το τραγικό συμβάν με τις δεκάδες θύματα  -αθώες...

«Η Πανδημία που βιώσαμε ήταν μόνον η αρχή!» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Η παγκόσμια κοινότητα ήταν, είναι και συνεχίζει να παραμένει...

«Λεωφόρος Δικαιοσύνης, αριθμός 57» Του Θοδωρή Γιάνναρου

“Οι άνθρωποι που έχασαν τα παιδιά τους κύριοι υψηλά...

Τελευταία Άρθρα

spot_img