16.5 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑπόψεις«Οι παραδοσιακοί ΝεοΔημοκράτες και το μεγάλο δίλλημα» Του Θοδωρή Γιάνναρου

«Οι παραδοσιακοί ΝεοΔημοκράτες και το μεγάλο δίλλημα» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ημερομηνία:

Τελικά και όπως φαίνεται, το πολιτικό σύστημα, είτε αυτό είναι δεξιόστροφο, είτε είναι αριστερόστροφο, θριαμβεύει και πάντα θα θριαμβεύει, λόγω του γεγονότος, πως έχουμε να κάνουμε με δύο ενωμένες σαν γροθιά μειοψηφίες, που το αποτελούν και οι οποίες δρουν ενάντια σε μια κατακερματισμένη πλειοψηφία!

Όταν είσαι αντίθετος στον γάμο των ομοφυλοφίλων, όπως η πλειοψηφία των παραδοσιακών ΝεοΔημοκρατών, κατά μείζονα λόγο είσαι και αντίθετος στην υιοθεσία, παρ’ όλο που όπως βλέπουμε, ξανανοίγει αυτή η κουβέντα και για μια ακόμη φορά λέμε τα ίδια και τα ίδια… μόνο που αυτή τη φορά τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας, γεγονός που απειλεί με σοβαρές εντάσεις εντός του κυβερνώντος κόμματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στον συγκεκριμένο νόμο, όπως κάνει πάντα όταν πιέζεται από την αντιπολίτευση, προκειμένου να προσελκύσει τους ΛΟΑΤΚΙ, καθώς και ψηφοφόρους από απέναντι, για να υποστηρίξουν την πρωθυπουργία του… και δεν είναι ούτε η πρώτη φορά που το πράττει, ούτε φαίνεται πως θα είναι και η τελευταία.

Είναι οξύμωρο αυτό που συμβαίνει… Είναι οξύμωρη όλη η σύλληψη αυτή από τον Έλληνα πρωθυπουργό! Μέχρι χθες τέτοια ζητήματα σχετικά ακραία για την συντηρητική ελληνική κοινωνία ερχόταν στην επιφάνεια από την άλλη πλευρά -αυτή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ! Αυτή τη φορά τα σχετικά νομοθετήματα έρχονται από την συντηρητική πτέρυγα της βουλής και συγκεκριμένα από το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας!

Έξυπνη μεν η κίνηση του πρωθυπουργού, με την πολυσυλλεκτική δεξαμενή ψηφοφόρων την οποία δημιούργησε και μέσω αυτής έγινε δύο φορές πρωθυπουργός και την οποία ακόμα και σήμερα με τα νομοθετήματα για τα ομόφυλα ζευγάρια, επιχειρεί να διευρύνει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνά, πως η συγκεκριμένη δεξαμενή κάθεται πάνω στην δεξαμενή των παραδοσιακών δεξιών ΝεοΔημοκρατών που αν διαρραγεί, η άλλη θα καταρρεύσει… εκτός και αν η παραδοσιακή αυτή δεξαμενή, δεν τον ενδιαφέρει πια και την Νέα Δημοκρατία την οδηγεί ολοταχώς προς το κέντρο, απεμπολώντας όλα αυτά που την έκαναν μεγάλο κόμμα εξουσίας! 

Σίγουρα μέσω αυτών των κινήσεων ωφελούνται τα σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη, να πάρει σύνταξη μετά από πολλά χρόνια ως μονάρχης-πρωθυπουργός χωρίς αντίπαλο. Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι, ποιο όφελος θα αποκομίσει ο παραδοσιακός ΝεοΔημοκράτης, ο οποίος είναι πιστός στα ιδεώδη της Νέας Δημοκρατία και στην ιδρυτική διακήρυξης της του 1974.

Ίσως ο πρωθυπουργός βασίζεται στη Θεωρία περί συνήθειας του Παβλόφ! Η συνήθεια επιβάλει τα πάντα ως φυσιολογικά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα πλύσης εγκεφάλου! 

Ποιος θα φανταζόταν πριν χρόνια τα ελληνικά μονοτονικά κείμενα και γραπτά; Σήμερα όμως τα παιδιά μας το θεωρούν απόλυτα φυσιολογικό….

Ποιος θα φανταζόταν πριν χρόνια, πως η στρατιωτική θητεία από 36 μήνες θα έφτανε στους εννέα μήνες; Σήμερα τα παιδιά μας το θεωρούν φυσιολογικό…

Ποιος θα φανταζόταν πριν χρόνια μια γυναίκα Διευθύνοντα Σύμβουλο μιας μεγάλης ή μικρότερης εταιρείας; Σήμερα το παιδιά μας, αλλά και εμείς το θεωρούμε φυσιολογικό και εδώ, σίγουρα καλά κάνουμε! Ποιος θα φανταζόταν πριν χρόνια, μια γυναίκα φορτηγατζή, μποξέρ, επαγγελματία στρατιωτίνα ή πιλότο μαχητικών αεροσκαφών! Σήμερα είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό!

Πριν κάποια χρόνια, τα παιδιά χωρισμένων γονιών ήταν δακτυλοδεικτούμενα και οι γονείς των άλλων παιδιών,  απέτρεπαν τα δικά τους να κάνουν παρέα μαζί τους, γιατί δεν “ήταν” από καλή οικογένεια… Σήμερα όμως τα παιδιά αλλά και εμείς θεωρούμε το διαζύγιο φυσιολογικό και τα παιδιά χωρισμένων γονέων φυσιολογικά και πολύ καλά κάνουμε!

Σε λίγα χρόνια “δυστυχώς” θα κυκλοφορούν παντού δύο μαμάδες -το Άννα και το Μαρία με τα παιδιά τους και δύο άντρες -το Μήτσος και το Ευτύχης με τα παιδιά τους… και τα δικά μας παιδιά θα το θεωρούν φυσιολογικό!

Όμως δεν είναι έτσι: αν ο πρωθυπουργός θέλει να το φέρει προς ψήφιση ας το κάνει  -κανένα θέμα, αλλά να αφήσει και εδώ τη δημοκρατία να μιλήσει και κάθε βουλευτής να ψηφίσει κατά συνείδηση!

Δεν μπορεί ένας δημοκρατικός πρωθυπουργός να πετυχαίνει αυτά που θέλει, μέσω στυγνών εκβιασμών των αμέσων συνεργατών του, που είναι οι υπουργοί και οι βουλευτές! Σίγουρα αυτό δεν είναι ίδιον ενός δημοκρατικού κόμματος που σέβεται τον εαυτό του και βέβαια τους πολίτες που το στήριξαν για να ανέλθει στην εξουσία… 

Όταν οι ΝεοΔημοκράτες και οι συμπαθούντες αυτήν ψήφισαν Κυριάκο Μητσοτάκη, σίγουρα δεν ψήφισαν για να ψηφιστούν αυτοί οι νόμοι, που τουλάχιστον τους ΝεοΔημοκράτες τους προσβάλουν βάναυσα, ειδικά όταν η υπερψήφισή τους θα επιτευχθεί μέσω ενός στυγνού εκβιασμού!

Αυτή που έχουμε μπροστά μας, σίγουρα δεν είναι η Νέα Δημοκρατία που γνωρίζαμε, αλλά κάτι άλλο  -εντελώς διαφορετικό και διφορούμενο, για το οποίο… περισσότερα θα μάθουμε στο μέλλον…

 

Σχετικά Άρθρα

“Σχολικός εκφοβισμός και παιδική εγκληματικότητα!” Του Θοδωρή Γιάνναρου

“Ε!… δεν τρέχει και τίποτα: κάτι πιτσιρικάδες πλάκωσαν στο...

«Τελικά, το αγκάθι θα γίνει τριαντάφυλλο;» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως τα τελευταία 40...

«Οι ψυχές ζητούν δικαίωση, ενώ η αλήθεια μπαζώνεται» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ναι, το τραγικό συμβάν με τις δεκάδες θύματα  -αθώες...

«Η Πανδημία που βιώσαμε ήταν μόνον η αρχή!» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Η παγκόσμια κοινότητα ήταν, είναι και συνεχίζει να παραμένει...

«Λεωφόρος Δικαιοσύνης, αριθμός 57» Του Θοδωρή Γιάνναρου

“Οι άνθρωποι που έχασαν τα παιδιά τους κύριοι υψηλά...

Τελευταία Άρθρα

spot_img