17.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑπόψεις«Η Πραγματικότητα,  η Νομοτέλεια και η… Θάλασσα!» Του Θοδωρή Γιάνναρου

«Η Πραγματικότητα,  η Νομοτέλεια και η… Θάλασσα!» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ημερομηνία:

“Πραγματικότητα” είναι η κατάσταση των πραγμάτων όπως ακριβώς αυτά υπάρχουν και όχι όπως κάποιοι τα φαντάζονται ή όπως θα μπορούσαν να είναι. Σε μια πιο διευρυμένη έννοια ο όρος περιλαμβάνει όλα αυτά που υπάρχουν, είτε είναι οπτικά εμφανή είτε δεν είναι. Από την άλλη, “Νομοτέλεια”  είναι η λειτουργία ενός φαινομένου σύμφωνα με ορισμένους σταθερούς και αναπόφευκτους κανόνες!

Είναι δύο έννοιες πολύ δόκιμες στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, που γιγαντώνονται τώρα χωρίς να υπολογίζονται… Είναι δύο έννοιες, που δεν τυγχάνουν της απαραίτητης προσοχής από τον Έλληνα πρωθυπουργό και τους κοντινούς του συνεργάτες, που τον παραμυθιάζουν, οδηγώντας τον σε επικίνδυνες ατραπούς… Είναι οι άνθρωποι εκείνοι που για κάποιους περίεργους…  δικούς τους λόγους, τον αφήνουν… με την ευχή τους βέβαια, να εκτίθεται ανεπανόρθωτα στην κοινωνία στα στελέχη του κόμματος που προΐσταται και φυσικά στο εκλογικό σώμα! 

Ο πρωθυπουργός μας,  Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δύο φορές την ίδια κίνηση, αλλά την δεύτερη φορά κλιμάκωσε επικίνδυνα! Την πρώτη φορά ήταν έξυπνη ως κίνηση, όμως τη δεύτερη φορά ήταν αχρείαστη, δεν συνάδει με τις αρχές της παράταξης, αλλά είναι και επικίνδυνη για τον ίδιο και για την παράταξη που αποδυναμώνεται και διχάζεται με απρόβλεπτες συνέπειες για τη χώρα, εν μέσω οικονομικών προβλημάτων, αποδιοργάνωση του ΕΣΥ, απειλές πολέμου από τους γείτονες στην αντίπερα πλευρά του Αιγαίου και σημαντικές υποχωρήσεις στα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας, που κάποια στιγμή θα βρούμε μετά βεβαιότητος μπροστά μας… αλλά ίσως να είναι αργά!

Δημιούργησε λοιπόν όπως όλοι γνωρίζουμε, μια “πολυσυλλεκτική δεξαμενή” με μακριά δίχτυα για να ψαρέψει ψηφοφόρους… από παντού, με την “ιδεολογία” και την “προϊστορία” τους, ουσιαστικά να μην παίζουν κανένα απολύτως ρόλο! Την ψήφο τους ήθελα μόνο… και ότι βρέξει ας κατεβάσει! Συγχρόνως όμως περιφρόνησε οφθαλμοφανώς τους ΝεοΔημοκράτες υπουργούς, βουλευτές στελέχη και μέλη της παράταξης, καθώς και φίλους της! Μάλλον διέφυγε της προσοχής του, ότι αυτή η πολυσυλλεκτική δεξαμενή που έφτιαξε και φυλάει ως κόρη οφθαλμού, δεν διαθέτει δικές της βάσεις, αλλά  στηρίζεται αποκλειστικά πάνω στη δεξαμενή παραδοσιακών, κυρίως δεξιών, αλλά και κεντροδεξιών ψηφοφόρων που κατάφωρα περιφρονεί, η οποία εφ’ όσον  διαρραγεί, η άλλη δεξαμενή  -το παράταιρο ασκέρι, απλά θα γκρεμιστεί με πάταγο και θα διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη, μέσα σε ένα τεραστίων διαστάσεων σύννεφο σκόνης, καπνού και κακοφορμισμένης οσμής…

Αποτελεί νομοτέλεια, πως στα αριστερά της Νέας Δημοκρατίας, μετά τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και την μεταγραφή των μισών του στελεχών και βουλευτών στον ΣΥΡΙΖΑ και κάποιων στη Νέα Δημοκρατία, ήρθε η σειρά του ΣΥΡΙΖΑ  να διαλυθεί και δίπλα του ακριβώς, να δημιουργηθεί ένα άλλο αδελφός κόμμα οδηγώντας τον προς το παρόν στην τρίτη θέση και έπεται η συνέχεια… Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη, σύντομα θα δεί ένα άλλο κόμμα δίπλα του…  με γνώριμα στελέχη.., αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει και ως εκ τούτου, μάλλον θα υπάρξει και ενδιαφέρουσα συνέχεια και δεξιά!

Με τη στροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το Κέντρο και την παράσυρση της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας μακριά από τις ρίζες και τις αξίες της, δημιουργήθηκε άπλετος χώρος για ένα νέο κόμμα, το οποίο θα προκύψει ξαφνικά και απροειδοποίητα, για να καλύψει αυτόν τον κενό χώρο στην πολιτική σκακιέρα… στον οποίο χώρο θα προσχωρήσουν αρκετά από τα στελέχη της κυβερνώσας παράταξης καθώς και ένα σεβαστό μέρος των ψηφοφόρων της! 

Και βέβαια η Νέα Δημοκρατία θα ξανακυβερνήσει, αλλά αυτή τη φορά  -την επόμενη, όχι μόνη και χωρίς τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη θέση του πρωθυπουργού!

Κάποιοι  -δυστυχώς γι’ αυτούς, δεν αντιλήφθηκαν, πως δεν πρέπει να υπάρχουν μυστικά, όταν κάθεσαι στο θρόνο…  καθώς επίσης, πως οι επιλογές που κάνουν, ορίζουν τους στόχους και την πορεία και όχι κάποιο πεπρωμένο που φαντάζονται.

Όταν κάποιος περιφρονεί την πραγματικότητα, όταν αρνείται την νομοτέλεια, τότε με μαθηματική ακρίβεια τα κάνει θάλασσα…

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

“Σχολικός εκφοβισμός και παιδική εγκληματικότητα!” Του Θοδωρή Γιάνναρου

“Ε!… δεν τρέχει και τίποτα: κάτι πιτσιρικάδες πλάκωσαν στο...

«Τελικά, το αγκάθι θα γίνει τριαντάφυλλο;» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως τα τελευταία 40...

«Οι ψυχές ζητούν δικαίωση, ενώ η αλήθεια μπαζώνεται» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ναι, το τραγικό συμβάν με τις δεκάδες θύματα  -αθώες...

«Η Πανδημία που βιώσαμε ήταν μόνον η αρχή!» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Η παγκόσμια κοινότητα ήταν, είναι και συνεχίζει να παραμένει...

«Λεωφόρος Δικαιοσύνης, αριθμός 57» Του Θοδωρή Γιάνναρου

“Οι άνθρωποι που έχασαν τα παιδιά τους κύριοι υψηλά...

Τελευταία Άρθρα

spot_img