18.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΌλες οι ΚατηγορίεςΝέαΣύλ. Ηπειρωτών Κορωπίου: Με μεγάλη επιτυχία η διάλεξη του Χαρ. Παπαδόπουλου, «ΓΙΝΕ...ΑΥΤΟ ΠΟΥ...

Σύλ. Ηπειρωτών Κορωπίου: Με μεγάλη επιτυχία η διάλεξη του Χαρ. Παπαδόπουλου, «ΓΙΝΕ…ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΧΕΙΣ».

Ημερομηνία:

  • Σε ιδιαίτερα ζεστό και ευχάριστο κλίμα, σε μια κατάμεστη αίθουσα,  παρουσία πλήθους φίλων και μελών του συλλόγου και όχι μόνο, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κορωπίου διοργάνωσε τη διάλεξη του π. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου ή αλλιώς π. Λύβιου  με αφορμή το νέο του βιβλίο από τις εκδόσεις Ψυχογιός, «ΓΙΝΕ…ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΧΕΙΣ».
  • Το αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κορωπίου (Βασιλέως Κωνσταντίνου 47, Κορωπί) ήταν ο χώρος που διεξήχθη η διάλεξη, γινόμενος πόλος έλξης, όχι μόνο των φίλων του συλλόγου και των κατοίκων του Κορωπίου, αλλά και ατόμων της ευρύτερης περιοχής του νομού Αττικής και όχι μόνο,  που προσήλθαν για να παρακολουθήσουν  την τόσο ενδιαφέρουσα ομιλία.

Τον Πάτερ Λίβυο προλόγισε η  Κωνσταντίνα Γεωργίτση.       

Μέσα από την εκδήλωση αυτή, το κοινό συνάντησε τον καταξιωμένο συγγραφέα- πρωτοπρεσβύτερο, ο οποίος φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στο Κορωπί,  και ήταν καθηλωτικός με τον ανθρώπινο, άμεσο, ζεστό του λόγο.Ο π.Λίβυος εντυπωσίασε με τις γνώσεις του που προήλθαν από ενδελεχή μελέτη και μετουσιώθηκαν σε βίωμα, και εξήρε σε όλους την αξία της πίστης όπως αυτή βιώνεται από τον καθένα ξεχωριστά  και όχι ως τυπολατρεία.

  • Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, συγκινητική και αξιόλογη με τους  συμμετέχοντες να παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον και προσήλωση  την διάλεξη. Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας απαντήθηκαν ερωτήματα που  τέθηκαν,  με τον ομιλητή να διαφωτίζει,  να απενοχοποιεί και να εφησυχάζει το κοινό.
  • Ιδιαίτερα ευχάριστη αίσθηση έκανε   η παρουσία παιδιών  και εφήβων στην εκδήλωση, αλλά και η προσήλωσή τους στον ομιλητή, Αυτός είναι ένας από τους  στόχους  των εκδηλώσεων του Συλλόγου Ηπειρωτών Κορωπίου : Μέσα από τις δράσεις   που διοργανώνονται, να δίνονται ερεθίσματα  στους νέους ανθρώπους να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους  και να συμμετέχουν ενεργά σε αυτές.

Ως απόηχο της εκδήλωσης, ένα χαρούμενο κοινό που απόλαυσε αυθεντική ομιλία, χωρίς ξύλινη γλώσσα, ουσιαστική επικοινωνία και   γνωριμία με έναν καταξιωμένο λόγιο, συγγραφέα, ιερέα,  ο οποίος ήταν καθηλωτικός,  και πρόσφερε αφειδώς τις γνώσεις και τις προσωπικές του εμπειρίες, προσέγγιζοντας με ευαισθησία, διάκριση και με λεπτή αίσθηση του χιούμορ θέματα που άπτονται της ψυχής του ανθρώπου, καθώς και το θέμα της ατομικής πίστης στο Θείο.

  • Ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς που στηρίζετε τις δράσεις μας, αλλά και όλες τις φιλανθρωπικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο σύλλογος μας. Αυτό μας δίνει δύναμη να   συνεχίσουμε το έργο μας, επιχειρώντας να συμβάλλουμε   στην εξωστρέφεια και ανάδειξη όχι μόνο του  Συλλόγου Ηπειρωτών Κορωπίου, αλλά και της πόλης του Κορωπίου γενικότερα.
  • Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Κρωπίας Γρίβας Θεόδωρος και ο Δημοτικός Σύμβουλος  Μερτίκας Στέλιος.
  • Ευχαριστούμε την δημοτική αρχή για την παραχώρηση της αίθουσας του αμφιθέατρου του Δημαρχείου Κορωπίου.
  • Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Δημήτρη Σιδέρη για την αφιλοκερδή ηχητική κάλυψη της συγκεκριμένης εκδήλωσης, αλλά και τον Παναγιώτη Τσόγκα για την βοήθεια του στην συγκεκριμένη εκδήλωση.
  • Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές που χωρίς την δικιά τους συνδρομή δεν θα ήταν εφικτή η επιτυχία της εκδήλωσης.

     Μετά τιμής

Το Δ.Σ.Του Συλλόγου Ηπειρωτών Κορωπίου

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img