22.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – ΠεριφέρειαΣύσκεψη  για τον αθλητισμό στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής

Σύσκεψη  για τον αθλητισμό στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής

Ημερομηνία:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής στην Παλλήνη, μετά από πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού και Ολυμπιακού Ιδεώδους κ. Βασιλικής Μιλλούση και σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής κ. Βίκυ Καβαλλάρη, η συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων, με τους Αντιδημάρχους και εκπροσώπους για θέματα Αθλητισμού των Δήμων της Ανατολικής Αττικής, παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου Αττικής κ. Νίκου Σαργκάνη,  καταξιωμένου βετεράνου διεθνή τερματοφύλακα. Παρέστησαν ακόμη ο κ. Πολυχρόνης Μπαϊρακτάρης, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Ελέγχου Λειτουργίας Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, ο κ. Ιωάννης Παπακώστας, Προϊστάμενος της Δ/νσης Αθλητισμού – Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής και ο Αν. Διευθυντής Τεχνικών Έργων της ΠΕΑΑ κ. Γιώργος Ψαρομιχαλάκης.

Από πλευράς των Δήμων στην σύσκεψη συμμετείχαν: ο κ. Νίκος Δαμάσκος, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Αχαρνών, o κ. Αθανάσιος Οικονόμου, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Παλλήνης, ο κ. Αναστάσιος Χρυσίνας Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Μαραθώνα, ο κ. Άγγελος Χατζηϊωάννου, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Ωρωπού, ο κ. Γιάννης Αδάμης, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Λαυρεωτικής, ο κ. Γιώργος Πάσχος, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας, η κ. Ναταλία Κάκκαβα Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού Δήμου Σαρωνικού, ο κ. Σπύρος Λάμπρου, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Κρωπίας, ο κ. Μάριος Διαγγελάκης, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ραφήνας – Πικερμίου, καθώς και οι: κ. Κων/νος Καρύδας Μέλος Συμβουλίου Δήμου Ωρωπού, κ. Βασίλης Σπαντούρος Προϊστάμενος Αθλητισμού Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, κ. Ιωάννης Παπαβασιλείου, Γραφείο Αθλητισμού Δήμου Μαραθώνος, κ. Παναγιώτης Πασχάλης, Γραφείο Αθλητισμού Δήμου Μαραθώνος.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, οι εκπρόσωποι των Δήμων είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι στην προσπάθεια τους να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες στη μετά-covid εποχή. Τα κυριότερα –μεταξύ πολλών- ζητήματα που ετέθησαν από την πλειονότητα των Δήμων αφορούν την επίλυση θεμάτων αδειοδότησης γηπέδων και σταδίων, τη διαμόρφωση πλαισίου σχετικά με τις παραχωρήσεις αθλητικών χώρων σε συλλόγους, τη συντήρηση και φύλαξη αθλητικών εγκαταστάσεων, τη χρηματοδότηση για προγράμματα κοινωνικού αθλητισμού και τέλος τη διοργάνωση σχολικών πρωταθλημάτων. Ειδική μνεία έγινε στην ανάγκη ανάδειξης και αξιοποίησης της Μαραθωνίου Διαδρομής ως μνημείου, έτσι ώστε να καταστεί προσβάσιμη και ασφαλής καθημερινώς στους δρομείς, καθώς επίσης και στο Παραολυμπιακό Κέντρο Ραφήνας, με στόχο να αποτελέσει τη σημαντικότερη υποδομή της Αττικής για ΑμεΑ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Βίκυ Καβαλλάρη σημείωσε: «Ο αθλητισμός αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πολιτισμικούς πυλώνες, ο οποίος πρέπει να καλλιεργείται συστηματικά σε μία κοινωνία. Για το σκοπό αυτό, κάνοντας πράξη  τον σχεδιασμό του Περιφερειάρχη μας κ. Νίκου Χαρδαλιά που στοχεύει στην δημιουργία «κοιτίδων αθλητισμού σε κάθε γειτονιά», θέλουμε και εδώ στην Ανατολική Αττική να λάβει χώρα μία «αθλητική επανεκκίνηση». Έχοντας την τύχη να έχουμε ως Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού την καταξιωμένη αθλήτρια κ. Βασιλική Μιλλούση, η συμβολή της οποίας είναι καθοριστική και θα έχει την αμέριστη στήριξή μου στο έργο της, και σε αγαστή συνεργασία με τους Δήμους της Ανατ. Αττικής, θα κάνουμε πολλά βήματα μπροστά για την ανάπτυξη του αθλητισμού».

Τόσο η Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής κ. Καβαλλάρη, όσο και η Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Ολυμπιακού Ιδεώδους κ. Μιλλούση δήλωσαν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν με όλους τους φορείς για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό και την επίλυση όλων των τυχόν δυσλειτουργιών που υπάρχουν και αφορούν τον αθλητισμό και δεσμεύτηκαν ότι, προς αυτή την κατεύθυνση, θα ακολουθήσουν και συναντήσεις με κάθε Δήμο ξεχωριστά, ώστε να εμβαθύνουν στην κάθε περίπτωση.

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img