22.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – Περιφέρεια"Τρώω σωστά – είμαι υγιής" Δράση της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής στο...

“Τρώω σωστά – είμαι υγιής” Δράση της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής στο 2ο ΚΑΠΗ Αγίου Πέτρου Αχαρνών

Ημερομηνία:

Με επιτυχία διεξήχθη  η δράση της αρμόδιας Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής “Τρώω σωστά – είμαι υγιής” στο 2ο ΚΑΠΗ Αγίου Πέτρου Αχαρνών, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Βίκυς Καβαλλάρη, του Αντιδημάρχου προσχολικής αγωγής και τρίτης ηλικίας του Δήμου Αχαρνών κ. Ευάγγελου Αραμπαντζή, της Υπευθύνου του ΚΑΠΗ κ. Αναστασίας Φλουρή, του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕΑΑ, ιατρού κ. Κων/νου Ευαγγελόπουλου ενώ την ενημέρωση πραγματοποίησε η Προϊσταμένη του Τμήματος Δημόσιας Υγιεινής και Πρόληψης Υγείας ΠΕΑΑ, ιατρός κ. Ευαγγελία Μαχίνη, καθώς και το στέλεχος του εν λόγω Τμήματος κ. Φωτεινή Πιπερίγκου, επισκέπτρια υγείας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος προαγωγής υγείας, που διενεργεί η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής σε διάφορα ΚΑΠΗ των Δήμων της Ανατολικής Αττικής, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας για τη σημασία της υγιεινής διατροφής και της άσκησης. Οι σωστές διατροφικές επιλογές και η σωματική άσκηση μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας, σακχαρώδους διαβήτη, καρδιαγγειακών παθήσεων ενώ παράλληλα, μειώνουν το άγχος και την κατάθλιψη.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), περισσότεροι από τους μισούς ενήλικες στην Ελλάδα είναι παχύσαρκοι ή υπέρβαροι.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Καβαλλάρη, χαιρετίζοντας τη δράση, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Με χαρά παρακολούθησα την ενημερωτική δράση, που πραγματοποίησε η αρμόδια υπηρεσία μας, στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας του 2ου ΚΑΠΗ Αγίου Πέτρου Αχαρνών. Βρισκόμαστε κοντά στους ηλικιωμένους μας, με φροντίδα και ενδιαφέρον για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Άλλωστε, στον προγραμματικό σχεδιασμό του Περιφερειάρχη μας κ. Νίκου Χαρδαλιά, η υλοποίηση και η προώθηση τέτοιων προγραμμάτων πρόληψης και ενεργού – υγιούς γήρανσης, αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες. Ο ρόλος της διατροφής στην τρίτη ηλικία είναι κρίσιμος για τη διατήρηση της καλής υγείας, τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης ή την καλύτερη διαχείριση χρόνιων νοσημάτων υγείας. Γι΄ αυτό, είναι πολύ σημαντικό να ενημερώνουμε σωστά και επαρκώς τους ηλικιωμένους μας, έτσι ώστε να συνειδητοποιήσουν ότι η διατροφή που ακολουθούν στην καθημερινότητά τους, όσο και η ενασχόλησή τους με οποιασδήποτε μορφής φυσική δραστηριότητα έχει πρωτεύοντα ρόλο στη διατήρηση της υγείας τους. Εμείς, σε συνεργασία με το Δήμο, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για την προάσπιση της υγείας τους και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους με κάθε πρόσφορο μέσο».

 

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img