Ο Υφυπουργός κ. Σταύρος Κελέτσης ενημερώθηκε αναλυτικά για το τεράστιο πρόβλημα αναφορικά με την εξοικονόμηση πόρων από εθελοντικές δράσεις για την επιβίωση των δεκάδων αλόγων και τον περιορισμό της ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής, καθώς και για την ουσιαστική συνδρομή του Δήμου Κρωπίας σε όλο αυτό το φιλόδοξο αλλά και επίπονο εγχείρημα.

Επισημάνθηκε παράλληλα και ο υπαρκτός πλέον κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών από πιθανή πρόκληση τροχαίων δυστυχημάτων με την ανεξέλεγκτη μετακίνηση των αλόγων σε αγέλες. Ας μην ξεχνάμε ότι στην περιοχή εκτός από τους μόνιμους κατοίκους λειτουργούν μεγάλα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια με εκατοντάδες μαθητές που μετακινούνται καθημερινά με σχολικά λεωφορεία, ένας οίκος ευγηρίας καθώς και αθλητικές εγκαταστάσεις.
 
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύθηκε να επικοινωνήσει άμεσα με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκο Χαρδαλιά ώστε να εξευρεθεί οριστική λύση στο φλέγον αυτό ζήτημα ενώ παράλληλα θα αναζητηθούν χρηματοδοτικοί πόροι για να ενισχυθεί η προσπάθεια της ΑΜΚΕ Help Horses Ymittos και του Δήμου Κρωπίας, στη βάση ενός ρεαλιστικού προγράμματος τριετούς διάρκειας, για το οποίο ήδη υπάρχει σχετική μελέτη που έχει εκπονηθεί από την ΑΜΚΕ Help Horses Ymittos και μεριμνά για τον ασφαλή σταβλισμό, την διατροφή και κτηνιατρική φροντίδα, την στείρωση των αρσενικών για την εξάλειψη της ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής και τέλος την απομάκρυνσή τους από την περιοχή μέσω υιοθεσιών.