20.7 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΕλλάδαΚακοκαιρία: Κλειστά όλα τα εσπερινά και απογευματινά σχολεία όλων των βαθμίδων στην...

Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα εσπερινά και απογευματινά σχολεία όλων των βαθμίδων στην Αττική – Έντονα αλλά αντιμετωπίσιμα τα προβλήματα στους οδικούς άξονες

Ημερομηνία:

Με ιδιαίτερη σφοδρότητα η κακοκαιρία χτυπά από νωρίς το μεσημέρι την περιοχή της Αττικής με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες καταιγίδες και τη χαλαζόπτωση. Στην Ανατολική Αττική τα όποια προβλήματα περιορίζονται προς το παρόν σε οδικούς άξονες και κόμβους κυρίως στην περιοχή του Μαρκοπούλου και των Καλυβίων με κύριο χαρακτηριστικό τη συσσώρευση υδάτων. 

Στην περιοχή της Λαυρεωτικής τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου δίνουν ειδική βαρύτητα στις λεγόμενες Ιρλανδικές διαβάσεις καθώς λόγω της καταιγίδας μετατρέπονται σε παγίδες για τους πολίτες που θα επιχειρήσουν να τις διασχίσουν.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΕΣΠΕΡΙΝΑ – ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής και κατόπιν σχετικής διαβούλευσης με τους Δημάρχους της Αττικής, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα σε όλη την Αττική, όλα τα εσπερινά και απογευματινά σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης για προληπτικούς λόγους, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για προληπτικούς λόγους, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα όλα τα εσπερινά και απογευματινά σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης σε όλη την Αττική.

Η Περιφέρεια Αττικής συστήνει σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να συμμορφώνονται με τις οδηγίες Υπ. Πολιτικής Προστασίας και σε κάθε περίπτωση αν πρέπει υποχρεωτικά να μετακινηθούν, κατά την έξαρση των καιρικών φαινομένων να φροντίσουν να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, μέχρι την εκτόνωση των φαινομένων. 

«Στην απόφαση αυτή καταλήξαμε για να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια τόσο των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού όσο και αυτών που μετακινούνται από και προς τα σχολεία για να μεταφέρουν τα παιδιά. Προτεραιότητά μας η ασφάλεια τους», επισημαίνει ο Περιφερειάρχης.

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img