22.6 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΑπόψεις“Ήρθε η στιγμή η νέα γενιά να έρθει στο προσκήνιο με ουσιαστικό...

“Ήρθε η στιγμή η νέα γενιά να έρθει στο προσκήνιο με ουσιαστικό πολιτικό λόγο και άποψη” Του Διονύση Βυθούλκα

Ημερομηνία:

Το 2023 έφερε κάλπες… Πρώτα οι «διπλές» των εθνικών εκλογών και στη συνέχεια τον Οκτώβριο οι αυτοδιοικητικές για Δήμους και Περιφέρειες.

Οι Δήμοι στην Ανατολική Αττική ετοιμάζουν τους εκλογικούς καταλόγους και στη συνέχεια θα κληθούν οι συμπεριλαμβανόμενοι σε αυτούς να ψηφίσουν… Ανάμεσα τους εκατοντάδες χιλιάδες νέοι… Νέοι ψηφοφόροι αλλά και νέοι σε ηλικία αλλά με δικαίωμα ψήφου. Και το μεγάλο ζητούμενο είναι… όχι ποιος θα κερδίσει αλλά το ποσοστό της αποχής… Πολλοί υποψήφιοι «επενδύουν» στους «δεδομένους» ψηφοφόρους… Στα ΚΑΠΗ, στις εκκλησίες, στα καφενεία κ.α. Είτε αυτοί είναι συνειδητοποιημένοι ψηφοφόροι που θέλουν απλά να ασκήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα τους είτε είναι αυτοί που έχουν «όφελος» μέσα από ένα «ρουσφέτι» το οποίο δυστυχώς «ζει και βασιλεύει» στην Ελλάδα του 2023.

Το θέμα είναι ποιος θα «σπάσει αυγά» δηλαδή θα συγκρουστεί με νοοτροπίες του παρελθόντος και παράλληλα θα «επενδύσει» στη νέα γενιά και θα την πείσει να προσέλθει στην κάλπη και να μην απέχει…Να επιλέξει δήμαρχο και περιφερειάρχη.. Το θέμα είναι ποιος θα κάτσει όχι να μιλήσει απλά να ακούσει και να καταγράψει τα προβλήματα της νέας γενιάς.. Ποιος θα δώσει λύση στα προβλήματα των νέων.. όχι με «θα» … Αλλά με ουσιαστικές προτάσεις…

Θεωρούμε λανθασμένα πως δεν έχουν πολιτική «ωριμότητα»… Θεωρούμε πως επειδή είναι η γενιά που είναι από το πρωί ως το βράδυ «κολλημένη» σε ένα κινητό δεν έχουν παράλληλα ανησυχίες για το «αύριο» τους… Οι νέοι γνωρίζουν τα προβλήματα του σήμερα… Και έχουν και οργή αλλά και διάθεση για αλλαγές..

Μιλάμε παράλληλα για τη γενιά που σήμερα σπουδάζει σε πανεπιστήμια ή ιδιωτικές σχολές και «αύριο» θα αναζητά δουλειά στην πλησιέστερη καφετέρια ή στο πλησιέστερο σουβλατζίδικο.. Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή ωστόσο σημασία έχει ότι πρέπει επιτέλους να μπουν οι βάσεις ώστε οι νέοι να μπορούν να αποκατασταθούν επαγγελματικά με βάση τις σπουδές τους στον τόπο διαμονής τους. Οι περιοχές της Ανατολικής Αττικής δίνουν ευκαιρίες για εργασίες όπως η ενασχόληση με τον θεματικό τουρισμό.

Θα πρέπει να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις ώστε οι νέοι να μη βρίσκουν δουλειά επειδή ο μπαμπάς ή η μαμά γνωρίζουν τον υπουργό, τον βουλευτή, τον περιφερειάρχη, τον δήμαρχο αλλά με βάση το βιογραφικό και την αξία τους. Ουτοπικό ακούγεται αλλά ήρθε η ώρα να γίνει πραγματικότητα.

Πρέπει να «επενδύσουμε» σε αυτή τη νέα γενιά με πράξεις όχι με λόγια κενά περιεχομένου και μη υλοποιήσιμες υποσχέσεις. Μιλάμε για τη γενιά που «ενημερώνεται» από την εφαρμογή tiktok και όχι από τα παραδοσιακά ΜΜΕ, ούτε καν από facebook ή twitter…Ποιος/α υποψήφιος/α έχει ασχοληθεί πραγματικά με αυτή τη γενιά; Ακόμα και το πως θα προσεγγίσεις τους νέους, ακόμα και πως θα τους κάνεις να σε ακούσουν έχει σημασία… Πρώτα όμως πρέπει να τους ακούσεις… Και ποτέ μα ποτέ να μην τους θεωρήσεις «δεδομένους»… Πρέπει να τους πείσεις ότι μπορείς να τους εξασφαλίσεις ένα «καλύτερο αύριο» χωρίς τον «ξύλινο» πολιτικό λόγο..

Ας δώσουμε την ευκαιρία στους νέους να μιλήσουν…Ας τους δώσουμε την ευκαιρία να προτείνουν πως ονειρεύονται το δικό τους αύριο… Και πάνω σε αυτά να σχεδιαστούν οι πολιτικές της επόμενης – των εκλογών – ημέρας.

Ήρθε η στιγμή η νέα γενιά να θέσει υποψηφιότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και να συμμετέχει ενεργά στα κοινά… Ήρθε η στιγμή για μια νέα γενιά αυτοδιοικητικών!

 

Σχετικά Άρθρα

“Σχολικός εκφοβισμός και παιδική εγκληματικότητα!” Του Θοδωρή Γιάνναρου

“Ε!… δεν τρέχει και τίποτα: κάτι πιτσιρικάδες πλάκωσαν στο...

«Τελικά, το αγκάθι θα γίνει τριαντάφυλλο;» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως τα τελευταία 40...

«Οι ψυχές ζητούν δικαίωση, ενώ η αλήθεια μπαζώνεται» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ναι, το τραγικό συμβάν με τις δεκάδες θύματα  -αθώες...

«Η Πανδημία που βιώσαμε ήταν μόνον η αρχή!» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Η παγκόσμια κοινότητα ήταν, είναι και συνεχίζει να παραμένει...

«Λεωφόρος Δικαιοσύνης, αριθμός 57» Του Θοδωρή Γιάνναρου

“Οι άνθρωποι που έχασαν τα παιδιά τους κύριοι υψηλά...

Τελευταία Άρθρα

spot_img