18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΚόσμοςΗΠΑ: Συνελήφθη ο 21χρονος εθνοφρουρός Τζακ Τεσέιρα για τη διαρροή εγγράφων από...

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο 21χρονος εθνοφρουρός Τζακ Τεσέιρα για τη διαρροή εγγράφων από το Πεντάγωνο

Ημερομηνία:

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Μέρικ Γκάρλαντ επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας που συνελήφθη  για την υπόθεση της διαρροής διαβαθμισμένων εγγράφων του Πενταγώνου είναι ο Τζακ Ντάγκλας Τεσέιρα, μέλος της Αεροπορικής Εθνοφρουράς της Μασαχουσέτης.

ΗΠΑ-FBI: Μία σύλληψη για τη διαρροή εγγράφων από το Πεντάγωνο

«Πράκτορες του FBI συνέλαβαν τον Τεσέιρα νωρίτερα το απόγευμα, χωρίς να υπάρξουν απρόοπτα», ανακοίνωσε ο αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, συμπληρώνοντας ότι θα οδηγηθεί σύντομα ενώπιον δικαστηρίου της Μασαχουσέτης.

Ο 21χρονος συνελήφθη στο Νορθ Ντάιτον, μια αγροτική κοινότητα νότια της Βοστώνης. Θεωρείται επικεφαλής του Thug Shaker Central, μιας διαδικτυακής ομάδας με 20-30 μέλη, τα οποία μοιράζονταν την αγάπη τους για τα όπλα, ρατσιστικά μιμίδια και βιντεοπαιχνίδια.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν βαριά οπλισμένους άνδρες να συνοδεύουν έναν νεαρό, που φορούσε γκρι μπλουζάκι και κόκκινο σορτς.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ταξίαρχος Πατ Ράιντερ, λίγο νωρίτερα χαρακτήρισε τη διαρροή αυτή «προμελετημένη εγκληματική ενέργεια».

Ορισμένα από τα στοιχεία που διέρρευσαν φέρεται να αφορούν τις στρατιωτικές δυνατότητες και τις ελλείψεις της Ουκρανίας, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τους συμμάχους των ΗΠΑ, όπως το Ισραήλ, η Νότια Κορέα και η Τουρκία.

 

Ορισμένα από τα στοιχεία που διέρρευσαν φέρεται να αφορούν τις στρατιωτικές δυνατότητες και τις ελλείψεις της Ουκρανίας, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τους συμμάχους των ΗΠΑ, όπως το Ισραήλ, η Νότια Κορέα και η Τουρκία.

Ρατσιστής, επικριτής της αμερικανικής κυβέρνησης και λάτρης των όπλων, είναι γνωστός με το ψευδώνυμο “Αυθεντικός Γκάνγκστερ”, “OG”, “Original Gangster”.

Σύμφωνα με την Washington Post, ο νεαρός είχε νόμιμη πρόσβαση στα 300 έγγραφα που φωτογράφισε.

“Ο OG υποστήριζε πως περνούσε κάποιο μέρος της ημέρας του σε εγκαταστάσεις, όπου απαγορευόταν η χρήση κινητών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών, και στην οποία φυλάσσονταν μυστικές πληροφορίες σε δίκτυο κυβερνητικών υπολογιστών…” γράφει η Washington Post.

“Ήθελε να μας έχει ενήμερους” είπε ένα εκ των μελών της ομάδας στην εφημερίδα, συμπληρώνοντας πως “ο OG φαίνεται να πίστευε ότι αυτές οι εσωτερικές πληροφορίες μπορούσαν να προστατέψουν τους υπόλοιπους από τον προβληματικό κόσμο γύρω τους”.

Σύμφωνα με τους New York Times, το FBI σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι διεξήγαγε μια “εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα επιβολής του νόμου” σε ένα σπίτι στο North Dighton.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) προχώρησε σε μία σύλληψη για τη διαρροή των διαβαθμισμένων εγγράφων του Πενταγώνου και συνεχίζει την επιχείρηση επιβολής του νόμου στο Νορθ Ντάιτον της Μασαχουσέτης, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ταξίαρχος Πατ Ράιντερ, λίγο νωρίτερα χαρακτήρισε τη διαρροή αυτή “προμελετημένη εγκληματική ενέργεια”. Παρέπεμψε τους δημοσιογράφους, για περισσότερες διευκρινίσεις, στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

 

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img