21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήTop StoryΆσκηση ετοιμότητας για τους εθελοντές δασοπυροσβέστες σε Κερατέα - Λαύριο. Έκκληση προς...

Άσκηση ετοιμότητας για τους εθελοντές δασοπυροσβέστες σε Κερατέα – Λαύριο. Έκκληση προς τους πολίτες για προστασία του δασικού πλούτου (βίντεο)

Ημερομηνία:

Του Βάιου Σύρρου

Με αλλεπάλληλες ασκήσεις ετοιμότητας οι εθελοντές δασοπυροσβέστες της Λαυρεωτικής προετοιμάζονται πυρετωδώς για να αντιμετωπίσουν ακόμη ένα δύσκολο καλοκαίρι. Μέλη της εθελοντικής ομάδας δασοπυρόσβεσης του Φιλοθηραματικού Συλλόγου Κερατέας και των έμπειρων εθελοντών του Δήμου Λαυρεωτικής, πραγματοποίησαν άσκηση κατάσβεσης πυρκαγιάς υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση των εθελοντών σε τεχνικά θέματα επέμβασης για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

Το σενάριο της άσκησης που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Φιλοθηραματικού Συλλόγου Κερατέας, προέβλεπε αρχικά επέμβαση σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε αργοτο-δασική περιοχή όπου έπρεπε να επέμβουν άμεσα οι δύο εθελοντικές ομάδες και σχεδόν ταυτόχρονα εκδήλωση νέας πύρινης εστίας όπου κλήθηκε να επέμβει το όχημα της Πυροσβεστικής και χρειάστηκε η συνδρομή των εθελοντικών ομάδων.

Το έμπειρο πλήρωμα του οχήματος από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μαρκοπούλου, που συμμετείχε στην εκπαίδευση των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών και στην άσκηση πυρόσβεσης.

Οι εθελοντές δασοπυροσβέστες μιλώντας στην κάμερα του Attica Press News, κάνουν έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν υπαίθριες δραστηριότητες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν εκδήλωση πυρκαγιάς. Αναφέρονται επίσης στο σημαντικό ρόλο που καλούνται να παίξουν οι εθελοντικές ομάδες στην προστασία του δασικού πλούτου του τόπου μας.

Η άσκηση – εκπαίδευση των εθελοντών δασοπυροσβεστών πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Φιλοθηραματικού Συλλόγου Κερατέας

Σχετικά Άρθρα

Στο Κορωπί ο Υπ. Επικρατείας Μάκης Βορίδης, για υποστελέχωση – έλλειψη πόρων – μόλυνση αεροδρομίου – εγκληματικότητα – αποψιλώσεις

https://www.youtube.com/watch?v=UJfLwO5BNIA Ενημερωτική συνάντηση με τον Δήμαρχο Κρωπίας Δημήτριο Κιούση και...

Εντυπωσιακή συμμετοχή αθλητών και Συλλόγων στη ¨Γιορτή Αθλητισμού¨ στο Κορωπί

https://www.youtube.com/watch?v=2GA7L79XQ3s Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή αθλητών στην μεγάλη γιορτή που...

Άλογα Υμηττού: Δρομολογείται λύση από Δ. Κρωπίας – Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και “Help Horses Ymittos”

Καθοριστικό βήμα για την δρομολόγηση ουσιαστικής όσο και οριστικής...

Τελευταία Άρθρα

spot_img