22.6 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΑττική – ΠεριφέρειαΣτο Κορωπί η ¨Πορεία της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ¨ το 2024. Δημόσια δέσμευση του Μητροπολίτη...

Στο Κορωπί η ¨Πορεία της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ¨ το 2024. Δημόσια δέσμευση του Μητροπολίτη κ.κ Νικόλαου στο αίτημα του δημάρχου Δ. Κιούση

Ημερομηνία:

Το Κορωπί θα είναι η επόμενη πόλη της Ανατολικής Αττικής που θα φιλοξενήσει και θα διοργανώσει την ¨Πορεία της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ¨  2024. Μια πορεία αλληλεγγύης ισχυρού συμβολισμού, που έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει το συνάνθρωπο και να αναδείξει την τεράστια προσφορά της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ, της πρότυπης μονάδας ανακουφιστικής φροντίδας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής για ασθενείς με καρκίνο.

Με σύνθημα «8 Δήμοι μια αγκαλιά ανακούφισης για ασθενείς με καρκίνο» το Δημαρχιακό Μέγαρο στον Γέρακα, άνοιξε το βράδυ της Κυριακής 18 Ιουνίου 2023 την αγκαλιά του και υποδέχτηκε όλους τους φίλους και συνοδοιπόρους στην προσπάθεια βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ασθενών με καρκίνο στην 2η κατά σειρά «ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ», ένα διαδημοτικό ετήσιο θεσμό συμπαράστασης και κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους ασθενείς με καρκίνο.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε πλήθος κόσμου που έδωσε το παρών στην τελετή Έναρξης που πραγματοποιήθηκε στον Γέρακα.

Την εκδήλωση άνοιξε  ο δήμαρχος Παλλήνης και φετινός οικοδεσπότης της εκδήλωσης Αθ. Ζούτσος, ο οποίος στον χαιρετισμό του, εκ μέρους όλων των Δημάρχων συνδιοργάνωσης της δράσης, αναφέρθηκε στην προσφορά της “Γαλιλαίας” στους συνανθρώπους μας που πάσχουν από καρκίνο και το πως μπορεί η πολιτεία μπορεί να γίνει αρωγός αυτή την προσπάθεια.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος στον χαιρετισμό του τόνισε πως η φετινή 2ης «ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ» φιλοδοξεί να προσδώσει στον ολιστικό χαρακτήρα της ανακουφιστικής φροντίδας και μια άλλη διάσταση: αυτή της συλλογικότητας και της συμμετοχικότητας”.

Ακολούθησε σύντομη πεζοπορία προς το 1ο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο του Γέρακα, απονέμοντας συμβολικά φόρο τιμής στη δύσκολη πορεία των ασθενών και των οικογενειών τους, και εορταστική εκδήλωση με μουσικοχορευτικά δρώμενα και παράλληλες δράσεις.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα πλούσιο μουσικό χορευτικό πρόγραμμα.

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img