18.9 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΑπόψεις“Έχεις το μαχαίρι, έχεις και το πεπόνι!!!” Του Θοδωρή Γιάνναρου

“Έχεις το μαχαίρι, έχεις και το πεπόνι!!!” Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ημερομηνία:

“Αν νιώθεις θλιμμένος όπως ο Τσίπρας, ζεις στο παρελθόν. Αν είσαι ανήσυχος… όπως η συμπαθέστατη Αχτσιόγλου, ανησυχείς για το μέλλον. Αν είσαι γαλήνιος όπως ο Μητσοτάκης, ζεις στο παρόν… Πρέπει όμως να κάνεις πράγματα!”.

Όλα λοιπόν πήγανε από καλά μέχρι πολύ καλύτερο απ’ ότι όλοι μας περιμέναμε… Το συνονθύλευμα των άναρχων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, ξεδοντιάστηκε ολοκληρωτικά και σύντομα θα είναι όπως διαφαίνεται εκτός Ελληνικού Κοινοβουλίου, κάνοντας μετά από το κοινοβουλευτικό τους τέλος αυτό που ξέρουν καλύτερα απ’ όλους…  Να φορούν κουκούλες, να σπάζουν με βαριοπούλες τα πεζοδρόμια μαζί με τους άλλους, που μέχρι σήμερα είχαν αναλάβει την εκπροσώπησης του στη μάχη των πόλεων… και κρατώντας στα χέρια μολότοφ να καίνε, να καταστρέφουν και να λεηλατούν!

Όλα καλά πήγαν από τις δεύτερες εκλογές και μετά μέχρι όμως σήμερα… αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα! Εδώ η ευφυία είναι το πρώτο προαπαιτούμενο, με το δεύτερο να είναι η “μπέσα” και το τρίτο, το “τσαγανό”! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι υπουργοί του έτρεχαν σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα χωρίς αντίπαλο, με την έκβαση να είναι προδιαγεγραμμένη! Πήγαν καλύτερα απ’ ότι όλοι περίμεναν, αλλά επαναλαμβάνω: “…δεν ήταν δα και κανένα κατόρθωμα μιας και τρέχαν μόνοι τους χωρίς κανένα αντίπαλο δέος!”. Ο Τσίπρας και η παρέα του ήταν… αόρατοι, ενώ ο Ανδρουλάκης προσπάθησε απεγνωσμένα… να γίνει πολιτικός, αλλά απέτυχε παταγωδώς!

Γιατί τα γράφω όλ’ αυτά ως πρόλογο; Διότι, η ίσως δικαιολογημένη εν μέρει αλαζονεία μετά από μια μεγάλη και ισοπεδωτική για τους αντιπάλους νίκη, ο εφησυχασμός γιατί επικρατεί εσωστρέφεια και υπαρξιακές ανησυχίες στους άλλους και το αίσθημα του “άτρωτου και της μοναξιάς στην κορυφή… λόγω της απόλυτης ερημιάς από κάτω, ενέχει σοβαρούς κινδύνους, ορατούς για εκείνους που μπορούν να διαβάζουν συνθήκες και καταστάσεις!

Και τώρα, αρχίζουν τα δύσκολα: η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέσπασαν ουσιαστικά την εμπιστοσύνη της Βουλής, επαναβεβαίωσαν την πολιτική κυριαρχία της παράταξης στην πολιτική σκηνή που εκκωφαντικό διαμόρφωσαν η δύο συνεχόμενες κάλπες  -της 21ης Μαΐου αλλά και τις 25ης Ιουνίου, ωστόσο, τώρα ξημερώνουν άλλες μέρες, που απαιτούν απτά και συγκεκριμένα αποτελέσματα προς όφελος των Ελλήνων πολιτών  -είναι η περίοδος, που το απλά καλό δεν φτάνει, μιας και έχουν στερέψει οι δικαιολογίες!

 Η περασμένη εβδομάδα, άλλωστε, παρότι η κυβέρνηση βρισκόταν ακόμη σε περίοδο… απόλαυσης των επί Ιμίων, μετά την εκλογική της νίκη, στάλθηκαν “ενταύθα” τα μηνύματα της κοινωνία, αναφορικά με τις υπέρμετρες δυσκολίες που θα έχει να αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του το αμέσως κιόλας επόμενο διάστημα, μιας και μισή ντουζίνα συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μόνο μία εβδομάδα περιμένοντας μάταια το ασθενοφόρο που δεν έφθασε ποτέ, ενώ τα δραματικά και ίσως εγκληματικά… κακουργηματικού χαρακτήρα κενά στο εξαθλιωμένο ΕΚΑΒ χτύπησαν “κόκκινο”. 

Την ίδια στιγμή, το ΕΣΥ συθέμελα βρίσκεται επιεικώς σε κατάρρευση: με πολλά κέντρα υγείας σε νησιά να μην διαθέτουν γιατρούς να εφημερεύουν, ή ασθενοφόρα, στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Επίσης, απογοητευμένοι γιατροί σε μεγάλα νοσοκομεία των μεγάλων πόλεων δηλώνουν πως σκέφτονται σοβαρά να παραιτηθούν, επειδή δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τις συνεχιζόμενες και  επαναλαμβανόμενες εφημερίες χωρίς ρεπό, που τους κάνουν τη ζωή αβίωτη, τους προκαλούν πίεση υπέρ του δέοντος γεγονός που αποτελεί διαρκή απειλή για ιατρικά λάθη που μοιραία θα κοστίσουν σε ζωές, λόγω αυτής της συνεχούς πίεσης, της υπέρμετρης κόπωσης και της απάνθρωπης υπερ-εντατικοποίησης της εργασίας τους, με ακριβώς τα ίδια να ισχύουν και για το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

Και να ήταν μόνο αυτό… καλά θα ήταν! Θα ρίχναμε το βάρος εκεί και θα βελτιώναμε το σύστημα υγείας! Όμως, συνεχώς έρχονται στο φως στοιχεία για τις αυξήσεις-σοκ στα βασικά και πλέον απαραίτητα προϊόντα διατροφής, Ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, ο κόσμος προμηθεύεται μόνο τα απολύτως απαραίτητα καθώς τα φρούτα, τα λαχανικά, το κρέας, τα γαλακτοκομικά κ.α. συνεχίζουν να κρατούν τον πληθωρισμό των τροφίμων στο απόλυτο “κόκκινο”, ενώ και οι τιμές της ενέργειας συνεχίζουν ν’ αποτελούν σοβαρό πρόβλημα. Ο πληθωρισμός μπορεί να πέφτει σε γενικές γραμμές, ωστόσο η ακρίβεια σε εκείνα τα προϊόντα διατροφής, που δεν μπορεί να βγάλει από τη λίστα καμία οικογένεια, διαμορφώνει μία πολιτική απειλή για την κυβέρνηση, αφού υπάρχει καύσιμη ύλη στην κοινωνία. Το επιτελείο της κυβέρνησης πρέπει να δώσει μάχη στην καταπολέμηση του πληθωρισμού και της αισχροκέρδειας που πρέπει β αποτελέσουν προτεραιότητα, , ενώ η επέκταση του πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα πρέπει να συμβεί μάλλον χθες, μιας και ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά!

Γενικά πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν, πως “…όσοι ψήφισαν ΝΔ και Μητσοτάκη δεν πανηγυρίζουν κιόλας”, , αλλά μάλλον περιμένουν στη γωνία με τους γκράδες οπλισμένους! Αυτό είναι κάτι που ονομάζεται “κοινωνική γείωση” και η κυβέρνηση, αν θέλει να μακροημερεύσει, πρέπει να την διαθέτει…

Ωστόσο, ενόψει των δύσκολων καταστάσεων που έρχονται ή μάλλον είναι προ των πυλών και όσο τα στοιχεία δείχνουν ότι ο περίφημος και πολυδιαφημισμένος εξωδικαστικός μηχανισμός εξακολουθεί να μην είναι αποδοτικός ως προς τη ρύθμιση οφειλών, η κυβέρνηση έχει κατά κάποιο τρόπο αποκλείσει σενάρια συνέχισης της πολιτικής των επιδοτήσεων  και το μόνο που θα κάνει, είναι…  να δώσει κίνητρα για… εξοικονόμηση στην κατανάλωση. (Εδώ γελάμε ή κλαίμε;)

Αν σ’ όλα τα παραπάνω προστεθεί και το γεγονός, ότι βρισκόμαστε στο μέσον της αντιπυρικής περιόδου, τότε καθίσταται σαφές ότι ένα ή δύο τυχαία γεγονότα μπορεί να αλλάξουν άρδην την ρότα του “υγιεινού περιπάτου” που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του  -ένα δυό τυχαία γεγονότα μόνον αρκούν!

Υπάρχουν πολλά που θα αναφερθούν σε άλλο άπειρο, που αποτελούν αγκάθια για τη νέα κυβέρνηση, όπως το λαθρομεταναστευτικό και η ασφάλεια των πολιτών στα μέρη που ζουν η εργάζονται…

Το διάστημα “ανοχής” ή και “χάριτος”, που ίσως να προσδοκά η νέα κυβέρνηση, έχει ως όριο τη ΔΕΘ… μιας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς του ακολουθούν – θέλουν δε θέλουν – η προηγούμενη θητεία τους στη Βουλή ως κυβέρνηση, που σίγουρα έκανε καλά κάποια πράγματα, ενώ άλλα ούτε που τ’ άγγιξε, ενώ ακόμα και εάν κάποια εξ’ αυτών τα άγγιξε… το άγγιγμά δεν εστευθη με επιτυχία, ώστε να δώσει αποτελέσματα για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών!

Θέλει δουλειά, ειλικρίνεια, αξιοκρατία, εν-συναίσθηση, ενόραση και αίσθημα δικαίου, διότι στην αντίθετη περίπτωση, η απίστευτη αυτή νίκη της Νέας Δημοκρατίας μπορεί εύκολα και γρήγορα να μετατραπεί στον απόλυτο εφιάλτη!

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

“Σχολικός εκφοβισμός και παιδική εγκληματικότητα!” Του Θοδωρή Γιάνναρου

“Ε!… δεν τρέχει και τίποτα: κάτι πιτσιρικάδες πλάκωσαν στο...

«Τελικά, το αγκάθι θα γίνει τριαντάφυλλο;» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως τα τελευταία 40...

«Οι ψυχές ζητούν δικαίωση, ενώ η αλήθεια μπαζώνεται» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Ναι, το τραγικό συμβάν με τις δεκάδες θύματα  -αθώες...

«Η Πανδημία που βιώσαμε ήταν μόνον η αρχή!» Του Θοδωρή Γιάνναρου

Η παγκόσμια κοινότητα ήταν, είναι και συνεχίζει να παραμένει...

«Λεωφόρος Δικαιοσύνης, αριθμός 57» Του Θοδωρή Γιάνναρου

“Οι άνθρωποι που έχασαν τα παιδιά τους κύριοι υψηλά...

Τελευταία Άρθρα

spot_img