22.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήTop StoryΛιβύη: Έτσι χάθηκαν τα πέντε παιδιά μας - Το τροχαίο και το...

Λιβύη: Έτσι χάθηκαν τα πέντε παιδιά μας – Το τροχαίο και το ντεπόζιτο με τα 200 lt βενζίνη

Ημερομηνία:

Αποφασισμένοι να βοηθήσουν τους πληγέντες της κακοκαιρίας στη Λιβύη ήταν η Άντζελα και ο Φίλιπ, τα παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας, Κανάκη Μανδαλιού, που συμμετείχαν στην ελληνική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας ως διερμηνείς και σκοτώθηκαν στο δυστύχημα μαζί με άλλους τρεις συμπατριώτες μας, στρατιωτικούς. 

Συγγενείς και φίλοι θρηνούν για τον χαμό των δύο νέων ανθρώπων, οι οποίοι -σύμφωνα με ανάρτηση φίλης τους στο Facebook- αγαπούσαν τη Λιβύη.

Χθες, η Άντζελα και ο Φίλιπ συμμετείχαν στην ελληνική αποστολή για να βοηθήσουν τους πληγέντες της κακοκαιρίας στη Ντέρνα, στη Λιβύη. Ταξίδευαν από τη Βεγγάζη στη Ντέρνα με λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν συνολικά 19 άτομα. Περίπου στις 15.30, τοπική ώρα, συνέβη ένα φρικιαστικό ατύχημα και το λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση. Εκτιμάται ότι ο οδηγός του φορτηγού έχασε τον έλεγχο και χτύπησε το λεωφορείο από τα πλάγια (…) Και οι δύο σκοτώθηκαν ακαριαία, δεν υπέφεραν. Η Άντζελα και ο Φίλιπ αγαπούσαν τη Λιβύη και ήταν αποφασισμένοι να βοηθήσουν τους πληγέντες της Ντέρνα“, αναφέρει στη συγκλονιστική ανάρτηση της.   

 

Ο υπαξιωματικός που έχασε τη ζωή του στο τροχαίο δυστύχημα ήταν ο 27χρονος Γιώργος Βούλγαρης. Καταγόταν από την Καρδίτσα, ήταν στο τμήμα αλεξιπτωτιστών και ήταν παντρεμένος. Παρά τα 27 του χρόνια συμμετείχε σε πολλές και δύσκολες αποστολές.

“Αγαπούσε τη δουλειά τους. Για αυτό έτρεχε τόσο. Όλο το καλοκαίρι ήταν συνέχεια έτσι. Ξέραμε ότι θα πάει εκεί. Δεν ξέραμε κάτι άλλο. Ήταν μία ρουτίνα. Όπως ήταν όλα τα άλλα. Τι να πω. Θα γυρίσει πίσω το παιδί μου; Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο» ανέφερε ο πατέρας του 27χρονου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Πάγωσε το χωρίο. Δεν υπάρχουν λόγια» ανέφεραν οι κάτοικοι του Μουζακίου Καρδίτσας, από όπου καταγόταν ο άτυχος υπαξιωματικός.

Ο πατέρας του 27χρονου, μιλώντας νωρίτερα στο MEGA, αποκάλυψε ότι ο γιος του του έστειλε ένα μήνυμα μόλις έφτασαν στην Λιβύη. «Ήταν στο τμήμα Αλεξιπτωτιστών. Στον στρατό έχει 8 χρόνια. Στη Λιβύη δεν ξέρω, πρέπει να ήταν η πρώτη φορά, αλλού είχε πάει. Έφτασε Αίγυπτο, Ουκρανία. Πήγε σε πολλά κράτη. Το μεσημέρι, μία η ώρα, μου έστειλε ένα μήνυμα, γιατί δεν έχουν τηλέφωνα. Μου έστειλε ένα μήνυμα “μπαμπά, φτάσαμε, καλά είμαστε”. Από εκεί και πέρα καμία επικοινωνία. 27 χρονών ήταν παντρεμένος. Γιατί έχασα το παιδί μου; Τι άλλο να σας πω; Δεν υπάρχει άλλο κάτι…» ανέφερε ο πατέρας του 27χρονου.

Τη ζωή τους έχασαν και δύο νοσηλεύτριες, πρόκειται για τη Γλυκερία Μεμεκίδου και την Εύη Ανδρεαδάκη, οι οποίες συμμετείχαν στη μοιραία αποστολή στη Βεγγάζη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Πλωτάρχης Γλυκερία Μεμεκίδου εργαζόταν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ενώ η Σμηναγός (ΝΥ) Εύη Ανδρεαδάκη ήταν νοσηλεύτρια στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Πως έγινε το δυστύχημα

Σύμφωνα με  στρατιωτικές πηγές, προπομπός της φάλαγγας τεσσάρων αυτοκινήτων ήταν ένα τζιπ με ενόπλους που προέρχονταν από τις δυνάμεις του στρατηγού Χάφταρ. Ακολουθούσε το λεωφορείο με τα 19 άτομα -16 στρατιωτικούς και τρεις διερμηνείς του ΥΠΕΞ-, αμέσως μετά ήταν το φορτηγό με τους τρεις τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας και τελευταίο ήταν ακόμα ένα τζιπ με ενόπλους.

Όπως η φάλαγγα κινούταν στον δρόμο, υπήρχε μία δεξιά στροφή μπροστά τους. Στο αντίθετο ρεύμα υπήρχε ένα τζιπ, στο οποίο επέβαινε μία οικογένεια 6 ατόμων. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, οι δεξιές ρόδες του τζιπ πάτησαν εκτός δρόμου και ο οδηγός στην προσπάθειά του να επαναφέρει το όχημα, έκανε μία στραβοτιμονιά με αποτέλεσμα το τζιπ να καρφωθεί στο εμπρός αριστερό μέρος του πούλμαν.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, το τζιπ είχε ένα διασκευασμένο ντεπόζιτο καυσίμων, μέσα στο οποίο υπήρχαν περίπου 200 λίτρα βενζίνης. Αυτός είναι και ο λόγος που εξηγεί πως τα δύο οχήματα έγιναν παρανάλωμα του πυρός μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Σχετικά Άρθρα

Στο Κορωπί ο Υπ. Επικρατείας Μάκης Βορίδης, για υποστελέχωση – έλλειψη πόρων – μόλυνση αεροδρομίου – εγκληματικότητα – αποψιλώσεις

https://www.youtube.com/watch?v=UJfLwO5BNIA Ενημερωτική συνάντηση με τον Δήμαρχο Κρωπίας Δημήτριο Κιούση και...

Εντυπωσιακή συμμετοχή αθλητών και Συλλόγων στη ¨Γιορτή Αθλητισμού¨ στο Κορωπί

https://www.youtube.com/watch?v=2GA7L79XQ3s Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή αθλητών στην μεγάλη γιορτή που...

Άλογα Υμηττού: Δρομολογείται λύση από Δ. Κρωπίας – Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και “Help Horses Ymittos”

Καθοριστικό βήμα για την δρομολόγηση ουσιαστικής όσο και οριστικής...

Τελευταία Άρθρα

spot_img