17.1 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήTop StoryΣΠΑΥ: Θωρακίζεται ο Υμηττός με 15 νέα πυροσβεστικά οχήματα. Σημαντική η συμβολή...

ΣΠΑΥ: Θωρακίζεται ο Υμηττός με 15 νέα πυροσβεστικά οχήματα. Σημαντική η συμβολή του Δ. Κρωπίας στην αναβάθμιση προστασίας του περιβάλλοντος.

Ημερομηνία:

Σε έναν χώρο με συμβολική, αλλά και ουσιαστική σημασία, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης, πραγματοποιήθηκε η τελετή παραλαβής των 15 νέων πυροσβεστικών οχημάτων που ρίχνονται στη μάχη για την πρόληψη και την προστασία του Υμηττού.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ και Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος καλωσόρισε τους παριστάμενους και εξέφρασε την ικανοποίησή του για όλες τις ενέργειες που έγιναν μεθοδευμένα, προκειμένου σήμερα να απολαμβάνουμε ένα αποτέλεσμα που χαροποιεί όλους τους Δήμους Μέλη του συνδέσμου. Ο Δήμος Κρωπίας, που συμμετέχει ενεργά στον ΣΠΑΥ έχοντας στην Εκτελεστική του Επιτροπή ως Τακτικό Μέλος τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεόδωρο Γρίβα, συνέβαλε καθοριστικά στην απόκτηση των πυροσβεστικών οχημάτων, μια εξέλιξη που αναβαθμίζει σημαντικά τον κρίσιμο τομέα πρόληψης και αποτροπής των πυρκαγιών.  

Τα 15 πυροσβεστικά οχήματα θα παραδοθούν από τον ΣΠΑΥ στους Δήμους και τις εθελοντικές ομάδες του Υμηττού.

Ο επόμενος μεγάλος στόχος του ΣΠΑΥ είναι η δημιουργία Πρότυπου Αυτοδιοικητικού Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας, μια δομή που όμοια της δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Η δομή θα λειτουργεί για την εκπαίδευση μαθητών, εθελοντών και στελεχών της πολιτικής προστασίας σε περιβαλλοντικά θέματα και δασικής προστασίας και θα διαθέτει τις εγκαταστάσεις του Σύγχρονου Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του Σ.Π.Α.Υ., Αίθουσα Συνεδριάσεων, Χώρους Εργασίας για Έρευνα και διασύνδεση με τα Πανεπιστήμια, καθώς επίσης και Ξενώνες που θα μπορούν να φιλοξενούν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση φοιτητές, ερευνητές και αποστολές Δήμων, Φορέων και Εθελοντικών Ομάδων από όλη την Ελλάδα.

Το Πρότυπο Ερευνητικό και Εκπαιδευτικό HUB του Σ.Π.Α.Υ. που θα συστεγάζεται με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης, αποτελεί κοινό πεδίο επιστημονικής έρευνας, μελέτης του περιβάλλοντος, εκπαίδευσης και διαχείρισης κρίσεων και βασίζεται σε 3 κεντρικούς πυλώνες: Εκπαίδευση, Τεχνολογία, Έρευνα καθώς μέσα από ένα σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα πλέον όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (εθελοντικές ομάδες, στελέχη Πολιτικής Προστασίας Δήμων, φορείς, ιδιώτες) αλλά κυρίως εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές θα μπορούν να επιμορφώνονται και να ευαισθητοποιούνται καθημερινά για την προστασία του Υμηττού και εν γένει για την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης που αυτή τη στιγμή αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

Σχετικά Άρθρα

Στο Κορωπί ο Υπ. Επικρατείας Μάκης Βορίδης, για υποστελέχωση – έλλειψη πόρων – μόλυνση αεροδρομίου – εγκληματικότητα – αποψιλώσεις

https://www.youtube.com/watch?v=UJfLwO5BNIA Ενημερωτική συνάντηση με τον Δήμαρχο Κρωπίας Δημήτριο Κιούση και...

Εντυπωσιακή συμμετοχή αθλητών και Συλλόγων στη ¨Γιορτή Αθλητισμού¨ στο Κορωπί

https://www.youtube.com/watch?v=2GA7L79XQ3s Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή αθλητών στην μεγάλη γιορτή που...

Άλογα Υμηττού: Δρομολογείται λύση από Δ. Κρωπίας – Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και “Help Horses Ymittos”

Καθοριστικό βήμα για την δρομολόγηση ουσιαστικής όσο και οριστικής...

Τελευταία Άρθρα

spot_img