20.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΕλλάδαΡαγδαία θα είναι η επιδείνωση του καιρού από τα ξημερώματα Κυριακής στην...

Ραγδαία θα είναι η επιδείνωση του καιρού από τα ξημερώματα Κυριακής στην Αττική. Πως θα εξελιχθεί το επόμενο τριήμερο.

Ημερομηνία:

Ραγδαία θα είναι η επιδείνωση του καιρού από σήμερα το βράδυ στην Αττική, καθώς ακολουθούν από αύριο τουλάχιστον 3 ημέρες με διαδοχικά κύματα βροχοπτώσεων και στη συνέχεια χιονοπτώσεων έως και αρκετά χαμηλά. Φυσικά η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και οι άνεμοι θα ενισχύονται από βόρειες διευθύνσεις. 

1η φάση Κυριακή ξημερώματα έως μεσημέρι Κυριακής, με βροχές έως και μέτριας έντασης και χιονοπτώσεις αρκετά ψηλά στα βουνά της Αττικής.

2η φάση από αργά το βράδυ της Κυριακής έως και το πρωί της Δευτέρας, με πιο αξιόλογης έντασης βροχές κατά περιόδους και χιονοπτώσεις που σταδιακά θα κατεβαίνουν σε υψόμετρο, και μέχρι το πρωί της Δευτέρας θα χιονίζει τοπικά πάνω από τα 400μ, και στα δυτικά του νομού πάνω από τα 300μ.

3η φάση το απόγευμα και το βράδυ της Δευτέρας, όπου μέσα στο λεκανοπέδιο θα έχουμε σπαστό καιρό με μπόρες βροχής ή χιονόνερου στα βόρεια, και χιόνι στα προάστια κοντά στα βουνά και πάνω από τα 250-300μ (έως και 50μ πιο χαμηλά στη δυτική Αττική).

4η φάση ξημερώματα και πρωί της Τρίτης. Σε αυτή τη φάση της κακοκαιρίας θα έχουμε ίσως τη μεγαλύτερη έξαρση των φαινομένων, τα οποία θα έχουν και τη μορφή χιονοκαταιγίδων αρκετά μεγάλης έντασης. Θα χιονίζει σε όλα τα βόρεια προάστια, στα δυτικά που βρίσκονται πάνω από τα 150-200μ υψόμετρο και στα ανατολικά πάνω από τα 200-250μ. Σε μεγάλη έξαρση των φαινομένων τα επίπεδα των χιονοπτώσεων μπορεί να πέφτουν ακόμη και 100μ χαμηλότερα. Στα παραθαλάσσια αναμένεται μόνο βροχή. Να επισημανθεί πως τα χαμηλότερα υψόμετρα χιονόπτωσης θα σημειωθούν μέχρι τις 9-10 το πρωί της Τρίτης, καθώς μετέπειτα θα ανέβουν αισθητά, και μέχρι το μεσημέρι θα χιονίζει πάνω από τα 350-400μ.

Στα ενδιάμεσα αυτών των διαστημάτων, στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές τα φαινόμενα δε θα σταματούν, απλώς θα περιορίζονται σε ένταση. Το κέντρο της Αθήνας έχει μικρές αλλά υπαρκτές πιθανότητες να δει παροδική χιονόπτωση. Όσοι μένουν κάτω από τα 100μ (στα πολύ δυτικά προάστια κάτω από 50μ) δεν αναμένεται να δουν χιονόπτωση. 

Στη συνέχεια μετά το μεσημέρι της Τρίτης έως και την Τετάρτη το πρωί φαίνεται ξανά να έχουμε χιονοπτώσεις πάνω από τα 400μ, μικρότερης έντασης 

Επιμέλεια : Κωνσταντίνος Τσαρούχας – Ερασ. Μετεωρολόγος

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img