20.3 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝέαΕλλάδαΣυνέδριο Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας 2024: Προοπτικές ανάπτυξης, νέα εποχή στον Αλιευτικό Τουρισμό

Συνέδριο Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας 2024: Προοπτικές ανάπτυξης, νέα εποχή στον Αλιευτικό Τουρισμό

Ημερομηνία:

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 1ο Συνέδριο Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας 2024 “Γαλάζιοι Ορίζοντες” που πραγματοποιήθηκε στις Αποθήκες του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας και διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αντικείμενο του Συνεδρίου ήταν οι αναδυόμενες προκλήσεις και οι προοπτικές της Ελληνικής Αλιείας, της Υδατοκαλλιέργειας και η νέα εποχή στον Αλιευτικό Τουρισμό. Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών και οι προτάσεις για την αντιμετώπιση τους. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έγινε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων.

Καθώς ο κλάδος αυτός συμβάλλει σημαντικά στις εξαγωγές και στην ελληνική οικονομία είναι απαραίτητο να οικοδομηθεί η βιωσιμότητα του και η ανταγωνιστικότητα του και να θωρακιστούν οι καλλιέργειες απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης αλλά και να δημιουργηθεί το απαραίτητο πλαίσιο που θα δώσει στους παραγωγούς το χώρο και τις δυνατότητες να αναπτυχθούν.

Μεγάλη χαρά μας έδωσε το γεγονός ότι αυτό το σημαντικό Συνέδριο έλαβε χώρα στην Ελευσίνα προβάλλοντας με αυτό τον τρόπο τη Δυτική Αττική.

 

Σχετικά Άρθρα

Στο Δήμο Κρωπίας ο Ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε το μεσημέρι της Τρίτης...

“Παγκόσμια Γεωπάρκα 𝗨𝗡𝗘𝗦𝗖𝗢 – Λαυρεωτικής: η συμμετοχή της Ελλάδος στο Διεθνές Πρόγραμμα”

Στο Υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε η τεχνική συνάντηση Γεωπάρκων με...

Τελευταία Άρθρα

spot_img