14.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήTop StoryΜια ριπή ανέμου η αιτία της τραγωδίας, που προκάλεσε την πτώση του...

Μια ριπή ανέμου η αιτία της τραγωδίας, που προκάλεσε την πτώση του ελικοπτέρου και τους δύο νεκρούς στη Σάμο.

Ημερομηνία:

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του δυστυχήματος από τον Μολδαβό ιπτάμενο μηχανικό ο οποίος διασώθηκε μετά την πτώση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου με τους δύο νεκρούς στη Σάμο.

Όπως λέει, όταν κατέβηκαν να πάρουν νερό μια ριπή αέρα χτύπησε το αεροσκάφος και τους έφερε τούμπα.

Σύμφωνα με όσα θυμάται ανέφερε ότι βγήκαν όλοι από το ελικόπτερο κατά την πρόσκρουση τους στη επιφάνεια της θάλασσας ωστόσο στην συνέχεια χάθηκαν μεταξύ τους, ενώ προκλήθηκε δίνη από την βύθιση του ελικοπτέρου.

Όσον αφορά στα θύματα εικάζεται ότι το ένα μέλος του πληρώματος πιθανότατα να πνίγηκε και το άλλο να χτύπησε στο κεφάλι με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και να μην μπορέσει να αντιδράσει.

 

Η σύζυγος ενός από τους επιζώντες είναι στο νησί και βρίσκεται μαζί του στο νοσοκομείο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μολδαβός μηχανικός είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο δεύτερος Μολδαβός. 

Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων ήταν υπεράνθρωπες για να μπορέσουν να επαναφέρουν στη ζωή τους δύο άτυχους άνδρες. Σε ό,τι αφορά στη διερεύνηση του αεροπορικού δυστυχήματος, ο Αερολιμενάρχης Σάμου ενημέρωσε την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων για να προχωρήσει στη διερεύνηση των αιτιών.

Νεκροί είναι, οι δύο από τους τέσσερις επιβαίνοντες του μοιραίου ελικοπτέρου που κατέπεσε στη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς στη Σάμο στη θαλάσσια περιοχή Πλάκα.

Πρόκειται για τον ΄Έλληνα σύνδεσμο και τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου,  ενώ σώοι και καλά στην υγεία τους είναι ο μηχανικός του ελικοπτέρου που είναι Μολδαβός και ο χειριστής επίσης Μολδαβός που ήταν ο τελευταίος που διασώθηκε κολυμπώντας στην ακτή και που τον εντόπισε ο στρατός.

Στην επιχείρηση για την έρευνα και τον εντοπισμό των επιβαινόντων του ελικοπτέρου συμμετείχαν τέσσερα πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, ιδιωτικά σκάφη, δύο ελικόπτερα του πολεμικού ναυτικού και ένα της πολεμικής αεροπορίας.

Ανακοίνωση για το τραγικό δυστύχημα εξέδωσε και το Πυροσβεστικό Σώμα: «Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Παλαιοχώρι Σάμου είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Κατά την επιχείρηση αεροπυρόσβεσης, ένα (1) ελικόπτερο τύπου ER-MH4 μισθωμένο από το Πυροσβεστικό Σώμα, με πλήρωμα τεσσάρων (4) ατόμων, εκ των οποίων τρείς (3) αλλοδαποί και ένας (1) ημεδαπός ο οποίος λειτουργούσε ως σύνδεσμος, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Άγιος Μηνάς, πλησίον της παραλίας Πλάκα, Ν.Δ. της Νήσου Σάμος.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Σάμου.»

 

Σχετικά Άρθρα

Στο Κορωπί ο Υπ. Επικρατείας Μάκης Βορίδης, για υποστελέχωση – έλλειψη πόρων – μόλυνση αεροδρομίου – εγκληματικότητα – αποψιλώσεις

https://www.youtube.com/watch?v=UJfLwO5BNIA Ενημερωτική συνάντηση με τον Δήμαρχο Κρωπίας Δημήτριο Κιούση και...

Εντυπωσιακή συμμετοχή αθλητών και Συλλόγων στη ¨Γιορτή Αθλητισμού¨ στο Κορωπί

https://www.youtube.com/watch?v=2GA7L79XQ3s Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή αθλητών στην μεγάλη γιορτή που...

Άλογα Υμηττού: Δρομολογείται λύση από Δ. Κρωπίας – Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και “Help Horses Ymittos”

Καθοριστικό βήμα για την δρομολόγηση ουσιαστικής όσο και οριστικής...

Τελευταία Άρθρα

spot_img